За два мјесеца запечаћено 35 објеката

Инспектори Пореске управе Федерације БиХ /ФБиХ/ у посљедња два мјесеца током инспекцијског надзора затекли су 35 непријављених радника и запечаћено је 35 објеката.

 

Босна и Херцеговина 08.05.2014 | 18:35
За два мјесеца запечаћено 35 објеката

Инспектори су на подручју ФБиХ од 4. марта до 7. маја извршили 191 инспекцијски надзор у току и ван радног времена и због утврђених неправилности издали 233 прекршајна налога са изреченим новчаним казнама у укупном износу од 406.300 КМ.

Из Пореске управе ФБиХ саопштено је да је у 52 случаја утврђено да порески обвезници немају одобрење за рад издато од надлежног органа.

Јуче је обављено 30 инспекцијских надзора на подручју Међугорја и због утврђених неправилности инспектори су издали 25 прекршајних налога са изреченим новчаним казни у укупном износу од 40.700 КМ.

Прекршајни налози испостављени су за 17 пореских обвезника који нису пословали у складу са законом.

У оквиру инспекцијског надзора мобилни тим инспектора извршио је контролу хотела, пансиона, соба за издавање, сувенирница и апартмана на подручју Међугорја, а предмет контрола била је провјера поштивања одредби Закона о Пореској управи ФБиХ, Закона о доприносима, Закона о фискалним системима и других пореских закона.

У једном пансиону, који је био предмет инспекцијског надзора, запечаћено је 10 соба. Власнику пансиона дат је рок до када туристи треба да напусте преостале собе које ће након тога бити запечаћене.

Осим пансиона инспектори Пореске управе ФБиХ су запечатили још један објект у којем су изнајмљиване собе туристима, иако није имао одобрење за рад издато од надлежног органа.

Код три пореска обвезника затечена су три непријављена радника.

Власницима објеката издата су два рјешења о обустављању пословних активности и седам рјешења о отклањању утврђених неправилности и недостатака у пословању пореских обвезника.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

перо

08.05.2014 17:58

Цуј, "код три пореска обавезника затецена три непријављена радника" а у Републици Српској код десет пореских обавезника има стотину непријављених радника, а привреда и запосљавање у порасту. Ко не вјерује Дјокицу нека провјерава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дједо

08.05.2014 20:20

Ја глупости мајко моја, кога ови лазу?И у Федерацији а јос горе у РС половина запослених је на црно ,трецина пријављена на минимал,а половина нема здравствено осигурање. Кога су ови запецатили?Инспекција је огризла у корупцији и миту.Кога лазете?

ОДГОВОРИТЕ