Савршен маникир и педикир

Неговане руке и лепи нокти увек привлаче пажњу, зато је важно да им пружимо најбољи третман. Да бисте их сачували од штетних фактора битно је и да користите адекватну козметику.

Мода и љепота 08.05.2014 | 13:16
Савршен маникир и педикир

- Идеална нега за руке, посебно ако имате суву кожу, је хидрантни третман. Када јој недостаје влажност, губи еластичност, постаје сува и наборана, посебно на рукама где је и најтања. Пожељно је да истовремено негујете и нокте, а ево и неколико савета:

* Прво скините остатке лака са ноктију. Затим очистите руке дезинфекционим средством или влажном марамицом. Најбоље је да их исечете маказицама, па турпијом обликујте како желите.

* Било би добро да на руке ставите хидрантну и освежавајућу маску. Можете да је направите и сами када помешате две кашике меда, жуманце, кашику јогурта и пола изгњечене банане. Када добијете глатку смесу додајте мало лимуновог или поморанџиног сока. Ставите је на лице и држите око 15 минута, па је исперите и намажите руке хидрантном кремом.

* Одличан третман је и парафинско паковање. Руке се премажу специјалним топлим парафином, потом се упакују у најлон кесу, па у памучне рукавице које одржавају топлоту. Ово можете да радите у било које доба године, највише се препоручује особама са веома сувом кожом.

* Да бисте ојачали нокте измасирајте их смесом од 2 кашике маслиновог уља и 10 капи лимуновог сока, биће довољно да их премазујете сваки други дан. Помоћи ће вам и пчелињи восак. Растопите га, па пре спавања умочите прсте и оставите преко ноћи. Ујутро скините восак и намажите нокте кремом.
* Руке и нокте можете да негујете и купком. Направите је од топлог биљног уља, 3 капи јода и 5 капи сока од лимуна. Потопите руке и држите их од 5 до 10 минута. Када их извадите, обришите их пешкиром, намажите одговарајућом кремом и нежно измасирајте.

* Заноктице ћете лакше да уклоните ако их намажете препратом за омекшавање, можете да ставите и уље лимуна, крему, постоје разне течности, куглице, гелови..

* Лепу и природну боју ноктију добићете када их премажете лимуновим соком или смесом од ружине воде и боракса.

Овог пролећа и лета хит су пастелне боје лакова и нијансирани нокти.

* Најактуелније су комбинације воћних коктела - наранџасто, жуто, розе, плаво, зелено... Можете да ставите лак само у једној боји или урадите "френч" маникир у разним варијантама. * У тренду је "полумесец" маникир - корен нокта намаже се једном бојом, а остатак другом.
* Слободно се поиграјте и са различитим текстурама лакова - мат, класичним, светлуцавим, са шљокицама... Како год да их искомбинујете, изгледаће веома занимљиво.

* Модерна је и креч бела боја, као и пастелне нијансе у комбинацији са црним, сребрним и златним линијама. Хит је и омбре са "френч" маникиром (нокат је интензивне боје, само је врх светлије нијансе).

* Пролеће је идеално и за цирконе. Одличан ефекат добићете ако их групишете близу заноктица или на врху.

Педикир

Обратите пажњу на стопала, потребан им је добар хидрантни третман. Направите купку од миришљавог воћног гела за туширање, морске соли, уља лимуна и асепсола за дезинфекцију. Потопите ноге и држите око 20 минута. Када обликујете нокте, обавезно их исполирајте блок турпијом. Потом стопала добро измасирајте пилинг кремом и сачекајте да се упије у кожу. На крају, нокте намажите лаком у пастелној нијанси, пожељно је да буде иста као и на рукама.

 

Коментари / 0

Оставите коментар