Savršen manikir i pedikir

Negovane ruke i lepi nokti uvek privlače pažnju, zato je važno da im pružimo najbolji tretman. Da biste ih sačuvali od štetnih faktora bitno je i da koristite adekvatnu kozmetiku.

Moda i ljepota 08.05.2014 | 13:16
Savršen manikir i pedikir

- Idealna nega za ruke, posebno ako imate suvu kožu, je hidrantni tretman. Kada joj nedostaje vlažnost, gubi elastičnost, postaje suva i naborana, posebno na rukama gde je i najtanja. Poželjno je da istovremeno negujete i nokte, a evo i nekoliko saveta:

* Prvo skinite ostatke laka sa noktiju. Zatim očistite ruke dezinfekcionim sredstvom ili vlažnom maramicom. Najbolje je da ih isečete makazicama, pa turpijom oblikujte kako želite.

* Bilo bi dobro da na ruke stavite hidrantnu i osvežavajuću masku. Možete da je napravite i sami kada pomešate dve kašike meda, žumance, kašiku jogurta i pola izgnječene banane. Kada dobijete glatku smesu dodajte malo limunovog ili pomorandžinog soka. Stavite je na lice i držite oko 15 minuta, pa je isperite i namažite ruke hidrantnom kremom.

* Odličan tretman je i parafinsko pakovanje. Ruke se premažu specijalnim toplim parafinom, potom se upakuju u najlon kesu, pa u pamučne rukavice koje održavaju toplotu. Ovo možete da radite u bilo koje doba godine, najviše se preporučuje osobama sa veoma suvom kožom.

* Da biste ojačali nokte izmasirajte ih smesom od 2 kašike maslinovog ulja i 10 kapi limunovog soka, biće dovoljno da ih premazujete svaki drugi dan. Pomoći će vam i pčelinji vosak. Rastopite ga, pa pre spavanja umočite prste i ostavite preko noći. Ujutro skinite vosak i namažite nokte kremom.
* Ruke i nokte možete da negujete i kupkom. Napravite je od toplog biljnog ulja, 3 kapi joda i 5 kapi soka od limuna. Potopite ruke i držite ih od 5 do 10 minuta. Kada ih izvadite, obrišite ih peškirom, namažite odgovarajućom kremom i nežno izmasirajte.

* Zanoktice ćete lakše da uklonite ako ih namažete prepratom za omekšavanje, možete da stavite i ulje limuna, kremu, postoje razne tečnosti, kuglice, gelovi..

* Lepu i prirodnu boju noktiju dobićete kada ih premažete limunovim sokom ili smesom od ružine vode i boraksa.

Ovog proleća i leta hit su pastelne boje lakova i nijansirani nokti.

* Najaktuelnije su kombinacije voćnih koktela - narandžasto, žuto, roze, plavo, zeleno... Možete da stavite lak samo u jednoj boji ili uradite "frenč" manikir u raznim varijantama. * U trendu je "polumesec" manikir - koren nokta namaže se jednom bojom, a ostatak drugom.
* Slobodno se poigrajte i sa različitim teksturama lakova - mat, klasičnim, svetlucavim, sa šljokicama... Kako god da ih iskombinujete, izgledaće veoma zanimljivo.

* Moderna je i kreč bela boja, kao i pastelne nijanse u kombinaciji sa crnim, srebrnim i zlatnim linijama. Hit je i ombre sa "frenč" manikirom (nokat je intenzivne boje, samo je vrh svetlije nijanse).

* Proleće je idealno i za cirkone. Odličan efekat dobićete ako ih grupišete blizu zanoktica ili na vrhu.

Pedikir

Obratite pažnju na stopala, potreban im je dobar hidrantni tretman. Napravite kupku od mirišljavog voćnog gela za tuširanje, morske soli, ulja limuna i asepsola za dezinfekciju. Potopite noge i držite oko 20 minuta. Kada oblikujete nokte, obavezno ih ispolirajte blok turpijom. Potom stopala dobro izmasirajte piling kremom i sačekajte da se upije u kožu. Na kraju, nokte namažite lakom u pastelnoj nijansi, poželjno je da bude ista kao i na rukama.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar