У петак велике демонстрације у Сарајеву

Учесници протестног марша кренули су јутрос пјешке из Тузле и Зенице према Сарајеву гдје ће заједно са становницима других градова Федерације БиХ пред зградом федералног Парламента и Владе протестовати са захтјевом за смјену власти у том ентитету.

Босна и Херцеговина 07.05.2014 | 12:15
У петак велике демонстрације у Сарајеву

Учесници марша требало би у Сарајево требало да стигну у петак, 9. маја, а очекују се да им се прикључе грађани Зенице, Травника, Бугојна, Бихаћа и других мјеста на, како најављују, масовним демонстрацијама против актуелне Владе ФБиХ.

Уз слоган "Марш слободе - пут без повратка" из Зенице је кренуло 15 чланова Пленума грађанаовог кантона, преносе федерални медији.

"Прво морамо средити ситуацију у нашој авлији, односно у Федерацији БиХ, па да тек онда идемо ка другим нивоима власти. Ми ћемо у Сарајево доћи 9. маја, симболично на Дан побједе, и тражићемо да актуелна Влада ФБиХ сиђе са власти", рекао је члан неформалне групе грађана "Сребреник је наш" Фадил Дурановић.

Учесници очекују да ће се 9. маја демонстрацијама прикључити неколико хиљада грађана из цијеле Федерације БиХ.

Чланови сарајевског Пленума организоваће дочек и побринути се за озвучење, а очекује се и долазак групе академика који су у Великој Британији организовали групу подршке пленумима.

Назив марша "Пут слободе, пут без повратка" симболичан је, јер грађани намјеравају да остану у Сарајеву док њихови захтјеви не буду ријешени.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мс

07.05.2014 12:19

Надам се да су понијели пуно пара и одијела посто ови са власт неце сигурно отици ускоро

ОДГОВОРИТЕ
Name

миро

07.05.2014 14:47

Свака цаст босњаци! Сва подрска. Тако и треба. Док ми у РС не смијемо ни да дисемо, а горе нам је дупло него вама. Али, то је опет она стара народна ''Дај Бозе да се Срби слозе''. А никако да се слозимо, и зато нам се и десава све ово. Зивимо у највецој биједи и цутимо.

ОДГОВОРИТЕ