U petak velike demonstracije u Sarajevu

Učesnici protestnog marša krenuli su jutros pješke iz Tuzle i Zenice prema Sarajevu gdje će zajedno sa stanovnicima drugih gradova Federacije BiH pred zgradom federalnog Parlamenta i Vlade protestovati sa zahtjevom za smjenu vlasti u tom entitetu.

Bosna i Hercegovina 07.05.2014 | 12:15
U petak velike demonstracije u Sarajevu

Učesnici marša trebalo bi u Sarajevo trebalo da stignu u petak, 9. maja, a očekuju se da im se priključe građani Zenice, Travnika, Bugojna, Bihaća i drugih mjesta na, kako najavljuju, masovnim demonstracijama protiv aktuelne Vlade FBiH.

Uz slogan "Marš slobode - put bez povratka" iz Zenice je krenulo 15 članova Plenuma građanaovog kantona, prenose federalni mediji.

"Prvo moramo srediti situaciju u našoj avliji, odnosno u Federaciji BiH, pa da tek onda idemo ka drugim nivoima vlasti. Mi ćemo u Sarajevo doći 9. maja, simbolično na Dan pobjede, i tražićemo da aktuelna Vlada FBiH siđe sa vlasti", rekao je član neformalne grupe građana "Srebrenik je naš" Fadil Duranović.

Učesnici očekuju da će se 9. maja demonstracijama priključiti nekoliko hiljada građana iz cijele Federacije BiH.

Članovi sarajevskog Plenuma organizovaće doček i pobrinuti se za ozvučenje, a očekuje se i dolazak grupe akademika koji su u Velikoj Britaniji organizovali grupu podrške plenumima.

Naziv marša "Put slobode, put bez povratka" simboličan je, jer građani namjeravaju da ostanu u Sarajevu dok njihovi zahtjevi ne budu riješeni.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ms

07.05.2014 12:19

Nadam se da su ponijeli puno para i odijela posto ovi sa vlast nece sigurno otici uskoro

ODGOVORITE
Name

miro

07.05.2014 14:47

Svaka cast bosnjaci! Sva podrska. Tako i treba. Dok mi u RS ne smijemo ni da disemo, a gore nam je duplo nego vama. Ali, to je opet ona stara narodna ''Daj Boze da se Srbi sloze''. A nikako da se slozimo, i zato nam se i desava sve ovo. Zivimo u najvecoj bijedi i cutimo.

ODGOVORITE