Гигс синоћ и играч и менаџер!

Рајан Гигс је у дуелу Манчестер Јунајтеда и Хала постао седми човек у историји Премијер лиге који је себе уврстио у тим, у тренутку док обавља тренерски посао.

Фудбал 07.05.2014 | 08:32
Гигс синоћ и играч и менаџер!

Времешни Велшанин је преузео вођење „Црвених ђавола“ после одласка Дејвида Мојса, а против Хала је сам себе увео у игру у 70. минуту.

Пре њега двоструку улогу на утакмицама у Премијер лиги обављали су Глен Ходл, Питер Рид, Брајан Робсон, Руд Гулит, Ђанлука Вијали и Стјуарт Меккол.

Посебно је занимљив случај Глена Ходла који је у два клуба био истовремено тренер и играч, први пут му се то догодило у Свиндон Тауну у периоду од 1991. до 1993. да би са таквом праксом наставио и у Челсију од 1993. до 1995. године.

Занимљиву каријеру имао је и Питер Рид, у Манчестер Ситију је био менаџер-играч од 1990. до 1993. године, „за себе“ је одиграо 103 утакмице и постигао један гол, а слично се догодило и Брајану Робсону, у екипи Мидлсброа.

Руд Гулит и Ђанлука Вијали су били универзални кадрови у Челсију, до је Стјуарт МекКол привремено предводио Бредфорд Сити 2000. године, као активни играч тог клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар