Gigs sinoć i igrač i menadžer!

Rajan Gigs je u duelu Mančester Junajteda i Hala postao sedmi čovek u istoriji Premijer lige koji je sebe uvrstio u tim, u trenutku dok obavlja trenerski posao.

Fudbal 07.05.2014 | 08:32
Gigs sinoć i igrač i menadžer!

Vremešni Velšanin je preuzeo vođenje „Crvenih đavola“ posle odlaska Dejvida Mojsa, a protiv Hala je sam sebe uveo u igru u 70. minutu.

Pre njega dvostruku ulogu na utakmicama u Premijer ligi obavljali su Glen Hodl, Piter Rid, Brajan Robson, Rud Gulit, Đanluka Vijali i Stjuart Mekkol.

Posebno je zanimljiv slučaj Glena Hodla koji je u dva kluba bio istovremeno trener i igrač, prvi put mu se to dogodilo u Svindon Taunu u periodu od 1991. do 1993. da bi sa takvom praksom nastavio i u Čelsiju od 1993. do 1995. godine.

Zanimljivu karijeru imao je i Piter Rid, u Mančester Sitiju je bio menadžer-igrač od 1990. do 1993. godine, „za sebe“ je odigrao 103 utakmice i postigao jedan gol, a slično se dogodilo i Brajanu Robsonu, u ekipi Midlsbroa.

Rud Gulit i Đanluka Vijali su bili univerzalni kadrovi u Čelsiju, do je Stjuart MekKol privremeno predvodio Bredford Siti 2000. godine, kao aktivni igrač tog kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar