Нудисти у Кини се побунили против забране нагости

Одметнути нудисти одбили су да се повинију прогласу Комунистичке партије Кине који забрањује голотињу. Они су се окупили на тропској плажи у јужној Кини без купаћих костима, пише британски "Телеграф".

Путовања 07.05.2014 | 07:08
Нудисти у Кини се побунили против забране нагости

Десетине голих купача уживало је на плажи Дадонгаи у Сањи – два километра дугој пешчаној обали, познатој као идеално одредиште за кинеске нудисте.

Мушкарци у „различитим фазама нагости“ примећени су на плажи судећи по извештају у листу "Шангај дејли". – „Неки су били потпуно голи, док су неки своје купаће гаће допола скинули.“

Полиција је у фебруару забранила окупљање нудистима на овој плажи након жалби житеља Хаинана, острва у Јужном кинеском мору, које агенције промовишу као кинеске Хаваје.

"Наго купање перципира се као „нецивилизовано и противно кинеској традицији и култури. То није нешто што би нормални људи учинили“, изјавио је Луо Баоминг, шеф Комунистичке партије у граду Сањи.

Међутим, нудисти су се ипак појавили на овој плажи без купаћих костима, али је њихов потез изазвао оштру реакцију власти . Два „прекршиоца“ су ухапшена након што су одбила да „прихвате савете“, а на плажи су постављене и камере.

Кинеске провинције Хеилонђијанг, Сечуан и Цеђанг су у прошлости покушале да успоставе нудистичке заједнице, али нису успеле услед велике контроверзе која окружује јавну нагост у Кини.

 



 

Коментари / 0

Оставите коментар