Nudisti u Kini se pobunili protiv zabrane nagosti

Odmetnuti nudisti odbili su da se poviniju proglasu Komunističke partije Kine koji zabranjuje golotinju. Oni su se okupili na tropskoj plaži u južnoj Kini bez kupaćih kostima, piše britanski "Telegraf".

Putovanja 07.05.2014 | 07:08
Nudisti u Kini se pobunili protiv zabrane nagosti

Desetine golih kupača uživalo je na plaži Dadongai u Sanji – dva kilometra dugoj peščanoj obali, poznatoj kao idealno odredište za kineske nudiste.

Muškarci u „različitim fazama nagosti“ primećeni su na plaži sudeći po izveštaju u listu "Šangaj dejli". – „Neki su bili potpuno goli, dok su neki svoje kupaće gaće dopola skinuli.“

Policija je u februaru zabranila okupljanje nudistima na ovoj plaži nakon žalbi žitelja Hainana, ostrva u Južnom kineskom moru, koje agencije promovišu kao kineske Havaje.

"Nago kupanje percipira se kao „necivilizovano i protivno kineskoj tradiciji i kulturi. To nije nešto što bi normalni ljudi učinili“, izjavio je Luo Baoming, šef Komunističke partije u gradu Sanji.

Međutim, nudisti su se ipak pojavili na ovoj plaži bez kupaćih kostima, ali je njihov potez izazvao oštru reakciju vlasti . Dva „prekršioca“ su uhapšena nakon što su odbila da „prihvate savete“, a na plaži su postavljene i kamere.

Kineske provincije Heilonđijang, Sečuan i Ceđang su u prošlosti pokušale da uspostave nudističke zajednice, ali nisu uspele usled velike kontroverze koja okružuje javnu nagost u Kini.

 



 

Komentari / 0

Ostavite komentar