Бањалучанин убијен у Америци

Дино Диздаревић (26), поријеклом из Бањалуке, претучен је на смрт у америчком граду Филаделфија.

Свијет 06.05.2014 | 22:57
Бањалучанин убијен у Америци

Како пишу амерички медији, његово тијело је пронађено у Честеру, 29 километара од Филаделфије. Био је брутално претучен па су истражиоци имали проблема са идентификацијом. Код себе није имао никаква документа по којим би га препознали.

Тек када је полиција у Филаделфији добила пријаву његовог нестанка, схватила је о коме се ради.

Наиме, Дино је тај дан требало авионом да се врати из Филаделфије у Кентаки, гдје му живи породица. Како се није појавио на аеродрому, гдје га је чекала његова сестра Уна Диздаревић, алармирана је полиција.

''Када сам видјела да га нема, схватила сам да је нестао, јер би се он увијек јавио", казала је Уна Диздаревић.

Међутим, и даље остаје мистерија шта је овај млади инжењер хемије, који се у августу прошле године преселио са својим момком Мекбијем у Луисвил, радио у Честеру те ноћи. Мекби је био посљедњи који је разговарао са Диздаревићем и наводно му је рекао да иде да посјети пријатеља који живи јужно од аеродрома. Мекби је рекао да је Диздаревић до Честера највјероватније отишао таксијем, јер му је ауто био паркиран испред куће.

Близак Диздаревићев пријатељ изјавио је да је упркос упозорењима Диздаревић често користио сајтове за упознавање људи, с којима се некада и састајао. Венс Пирс, који се представио као Диздаревићев најбољи пријатељ, каже да је знао да ће му се нешто лоше десити.

"Знао сам да се све то неће добро завршити. Ишао је да се нађе с неким то вече. Дино је био паметан, али веома наиван када је ријеч о одређеним ситуацијама. Добро је изгледао и сви би га примијетили због изгледа", рекао је Пирс.

Ступили смо у контакт са Диздаревићевом ближом фамилијом, која живи у Бањалуци, и која нам је потврдила истинитост ове приче.

"Тачно је да је Дино убијен. Ја сам у шоку и нисам у стању да причам. Сваки дан сам се чула с њим преко скајпа, али тада ми се нису јавили, неколико тренутака касније Динин отац Златко ми је написао шта се десило", казала нам је Златица, жена која чува кућу Диздаревића у бањалучком насељу Траписти. Рабија Диздаревић казала је да је Динина породица избјегла из Бањалуке 1993. године.

"Они су за вријеме рата избјегли. Долазили су често у Бањалуку", казала је она.

Коментари / 0

Оставите коментар