Banjalučanin ubijen u Americi

Dino Dizdarević (26), porijeklom iz Banjaluke, pretučen je na smrt u američkom gradu Filadelfija.

Svijet 06.05.2014 | 22:57
Banjalučanin ubijen u Americi

Kako pišu američki mediji, njegovo tijelo je pronađeno u Česteru, 29 kilometara od Filadelfije. Bio je brutalno pretučen pa su istražioci imali problema sa identifikacijom. Kod sebe nije imao nikakva dokumenta po kojim bi ga prepoznali.

Tek kada je policija u Filadelfiji dobila prijavu njegovog nestanka, shvatila je o kome se radi.

Naime, Dino je taj dan trebalo avionom da se vrati iz Filadelfije u Kentaki, gdje mu živi porodica. Kako se nije pojavio na aerodromu, gdje ga je čekala njegova sestra Una Dizdarević, alarmirana je policija.

''Kada sam vidjela da ga nema, shvatila sam da je nestao, jer bi se on uvijek javio", kazala je Una Dizdarević.

Međutim, i dalje ostaje misterija šta je ovaj mladi inženjer hemije, koji se u avgustu prošle godine preselio sa svojim momkom Mekbijem u Luisvil, radio u Česteru te noći. Mekbi je bio posljednji koji je razgovarao sa Dizdarevićem i navodno mu je rekao da ide da posjeti prijatelja koji živi južno od aerodroma. Mekbi je rekao da je Dizdarević do Čestera najvjerovatnije otišao taksijem, jer mu je auto bio parkiran ispred kuće.

Blizak Dizdarevićev prijatelj izjavio je da je uprkos upozorenjima Dizdarević često koristio sajtove za upoznavanje ljudi, s kojima se nekada i sastajao. Vens Pirs, koji se predstavio kao Dizdarevićev najbolji prijatelj, kaže da je znao da će mu se nešto loše desiti.

"Znao sam da se sve to neće dobro završiti. Išao je da se nađe s nekim to veče. Dino je bio pametan, ali veoma naivan kada je riječ o određenim situacijama. Dobro je izgledao i svi bi ga primijetili zbog izgleda", rekao je Pirs.

Stupili smo u kontakt sa Dizdarevićevom bližom familijom, koja živi u Banjaluci, i koja nam je potvrdila istinitost ove priče.

"Tačno je da je Dino ubijen. Ja sam u šoku i nisam u stanju da pričam. Svaki dan sam se čula s njim preko skajpa, ali tada mi se nisu javili, nekoliko trenutaka kasnije Dinin otac Zlatko mi je napisao šta se desilo", kazala nam je Zlatica, žena koja čuva kuću Dizdarevića u banjalučkom naselju Trapisti. Rabija Dizdarević kazala je da je Dinina porodica izbjegla iz Banjaluke 1993. godine.

"Oni su za vrijeme rata izbjegli. Dolazili su često u Banjaluku", kazala je ona.

Komentari / 0

Ostavite komentar