Пресовање косе

Употреба пресе за косу не мора да буде повезана само са равном косом, пресе се успешно користе и у прављењу локни и различитих прлеломљених фризура, али при чему је потенцијално оштећење још веће него код равнања, па обратите пажњу на наколико савета како да правилно користите пресу и тиме сведете оштећење косе на минимум.

Мода и љепота 05.05.2014 | 18:35
Пресовање косе

Пре свега пресујте чисту косу, или бар косу која се није измастила, јер ће на нечистој коси цео поступак бити тежи, више врелине ће доћи на влас па је и оштећење косе веће.

Користите заштиту косе од врелине; технологија је данас стигла до фазе у којој један производ може да има више функција, па тако и читаве линије производа могу да садрже у себи нпр. заштиту од врелине( рецимо спреј за равнање или коврџање косе који осим што помаже у раду и учвршћује има и заштиту од топлоте и заштиту од влаге).

Пре свега пробајте да одредите која је оптимална температура пресе која на вашој коси даје жељени ефекат- виша темература ће више горети косу, а нижом не добијате оно што сте замислили. Потом одредите која је то брзина којом прелазите преко косе ( косу делите у секције при пресовању, тако је далеко лакше и ефекат је бољи) Обратите пажњу, ако радите јако споро коса се прекомерно греје, а јако брзо не даје резултат.

Ако сте радили фарбање косе или ако имате праменове на коси трудите се да не пресујете косу често већ да сведете употребу пресе на оне дане који су вам јако битни, а да осталим данима одморите косу од топлоте.

Када вам преса исуши крајеве не покушавајте да их лечите разним ампулама и серумима већ посетите фризерски салон и одсеците их јер то је једини лек за мртве крајеве.

Коментари / 0

Оставите коментар