Presovanje kose

Upotreba prese za kosu ne mora da bude povezana samo sa ravnom kosom, prese se uspešno koriste i u pravljenju lokni i različitih prlelomljenih frizura, ali pri čemu je potencijalno oštećenje još veće nego kod ravnanja, pa obratite pažnju na nakoliko saveta kako da pravilno koristite presu i time svedete oštećenje kose na minimum.

Moda i ljepota 05.05.2014 | 18:35
Presovanje kose

Pre svega presujte čistu kosu, ili bar kosu koja se nije izmastila, jer će na nečistoj kosi ceo postupak biti teži, više vreline će doći na vlas pa je i oštećenje kose veće.

Koristite zaštitu kose od vreline; tehnologija je danas stigla do faze u kojoj jedan proizvod može da ima više funkcija, pa tako i čitave linije proizvoda mogu da sadrže u sebi npr. zaštitu od vreline( recimo sprej za ravnanje ili kovrdžanje kose koji osim što pomaže u radu i učvršćuje ima i zaštitu od toplote i zaštitu od vlage).

Pre svega probajte da odredite koja je optimalna temperatura prese koja na vašoj kosi daje željeni efekat- viša temeratura će više goreti kosu, a nižom ne dobijate ono što ste zamislili. Potom odredite koja je to brzina kojom prelazite preko kose ( kosu delite u sekcije pri presovanju, tako je daleko lakše i efekat je bolji) Obratite pažnju, ako radite jako sporo kosa se prekomerno greje, a jako brzo ne daje rezultat.

Ako ste radili farbanje kose ili ako imate pramenove na kosi trudite se da ne presujete kosu često već da svedete upotrebu prese na one dane koji su vam jako bitni, a da ostalim danima odmorite kosu od toplote.

Kada vam presa isuši krajeve ne pokušavajte da ih lečite raznim ampulama i serumima već posetite frizerski salon i odsecite ih jer to je jedini lek za mrtve krajeve.

Komentari / 0

Ostavite komentar