Филе: Реално чланство Србије у ЕУ

Комесар за проширење ЕУ Штефан Филе рекао је данас у Београду да је Србија остварила импресиван напредак у евроинтеграцијама и изразио увјерење да ова земља може ускоро испунити услове за чланство у ЕУ.

Србија 05.05.2014 | 11:38
Филе: Реално чланство Србије у ЕУ

Филе је послије састанка са предсједником Србије Томиславом Николићем рекао да су пред Србијом у наредним мјесецима три приоритета која треба да испуни.

То су, како је навео, привредне реформе, владавина права укључујући и борбу против корупције и реформу државне управе, а трећи услов је опредјељење за нормализацију односа са Приштином и регионална сарадња.

Филе је најавио да ће ЕУ повећати подршку Срији у наредној фази техничком и стручном помоћи у усклађивању законодавства Србије са европским.

"Године 2004. европске интеграције Србије изгледале су као веома далека будућност. Данас очигледно изгледа као извјесност и увјерен сам да Србија има способности да ту могућност учини стварношћу веома ускоро", рекао је Филе.

Предсједник Србије Томислав Николић рекао је да не очекује да ЕУ на било који начин заустави оно што је Србије постигла до сада и истакао посвећеност Београда интеграцијама у ЕУ.

Коментари / 0

Оставите коментар