Семберија: Водом одсјечена два насеља

Током протекле ноћи излиле су се поједине рјечице и ријеке у Семберији, па је вода пресјекла путну комуникацију у мјесним заједницама Нови и Доња Буковица, гдје су куће блокиране, али нису угрожене, подаци су Градског штаба Цивилне заштите.

Република Српска 05.05.2014 | 11:05
Семберија: Водом одсјечена два насеља

Шеф Градског штаба Цивилне заштите Бијељина Драго Ристић потврдио је да је у Мјесној заједници Нови поплављена путна комуникација и одсјечено двадесетак кућа, а узрок је велики пораст водостаја ријеке Саве, који је достигао ниво одбране од поплава, те рјечица Гњица и Лукавац, које се на овом мјесту уливају у Саву.

И у Доњој Буковици вода се излила на пут и испресијецала локалне путеве, па је одсјечено 15 кућа, а у Мјесној заједници Вршани поплављено је пољопривредно земљиште.

У Мјесној заједници Јања на дијелове пута Бијељина - Зворник излила се рјечица Јања. У овом насељу јачина воде је избила поклопце канализационих шахтова, али домаћинства за сада нису угрожена.

Ристић каже да ће Цивилна заштита на поплављена подручја упутити гумене чамце да би грађанима омогућили путну комуникацију.

Водостај Саве порастао је током ноћи за 32 центиметра и достигао ниво од 652 центиметра, па је проглашена редовна одбрана од поплава. У Зворнику је повећан проток ријеке Дрине за око 300 метара кубних у секунди и сада износи 1 129 метара кубних у секунди. Одбрана од поплава на овој ријеци се проглашава када је проток 1.500 метара кубних у секунди.

Ристић је истакао да су се у Доњој Чађавици и Доњем Драгаљевцу повукле локалне рјечице, које се излиле јуче и заплавиле домаћинства.

Коментари / 0

Оставите коментар