Насеље Уловић под водом (ВИДЕО)

Обилна киша поново угрожава велики број насеља на подручју Брчко дистрикта, а најкритичније је већ од раног јутра у приградском Уловић гдје се поток Лукавац разлио и поплавио више од стотину кућа и других објеката.

Босна и Херцеговина 04.05.2014 | 19:51
Насеље Уловић под водом  (ВИДЕО)

„Ово није елементарна непогода, ово је небрига локалне власти која нас годинама обмањује и обећава чишћење каналске мреже и санацију кризних мијеста на ријекама и потоцима. Ништа нису урадили, а прича се 15
година понавља најмање једном годишње“, огорчена је мјештанка Уловића Маида Шерифовић којој је вода у приземљу куће виша од пола метра.

Лукавац је поплавио и локални пут Брка – Уловић а поплава пријети и другим населима поред Брке, Тиње и Саве. Све надлежне службе су на терену, захтјева за евакуацију још нема, али су припреме у току.

„Организовали смо за сада у Омладинском центру прихват за 50-ак лица уколико се стање погорша у буде потребе за евакуацијом, а предузимају се и све друге мјере заштите људи и имовине“, каже шеф Одјељења за безбједност у Влади дистрикта Урош Војновић.

Ситуација на терену се усложњава јер киша и даље пада, сви водостају су у порасту па је реално очекивати да Влада дистрикта већ током дана донесе одлуке по програму одбране од поплава и прогласи стање елементарне непогоде.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар