Naselje Ulović pod vodom (VIDEO)

Obilna kiša ponovo ugrožava veliki broj naselja na području Brčko distrikta, a najkritičnije je već od ranog jutra u prigradskom Ulović gdje se potok Lukavac razlio i poplavio više od stotinu kuća i drugih objekata.

Bosna i Hercegovina 04.05.2014 | 19:51
Naselje Ulović pod vodom  (VIDEO)

„Ovo nije elementarna nepogoda, ovo je nebriga lokalne vlasti koja nas godinama obmanjuje i obećava čišćenje kanalske mreže i sanaciju kriznih mijesta na rijekama i potocima. Ništa nisu uradili, a priča se 15
godina ponavlja najmanje jednom godišnje“, ogorčena je mještanka Ulovića Maida Šerifović kojoj je voda u prizemlju kuće viša od pola metra.

Lukavac je poplavio i lokalni put Brka – Ulović a poplava prijeti i drugim naselima pored Brke, Tinje i Save. Sve nadležne službe su na terenu, zahtjeva za evakuaciju još nema, ali su pripreme u toku.

„Organizovali smo za sada u Omladinskom centru prihvat za 50-ak lica ukoliko se stanje pogorša u bude potrebe za evakuacijom, a preduzimaju se i sve druge mjere zaštite ljudi i imovine“, kaže šef Odjeljenja za bezbjednost u Vladi distrikta Uroš Vojnović.

Situacija na terenu se usložnjava jer kiša i dalje pada, svi vodostaju su u porastu pa je realno očekivati da Vlada distrikta već tokom dana donese odluke po programu odbrane od poplava i proglasi stanje elementarne nepogode.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar