ПДП: Власт одговорна за велики лоповлук

Потпредсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић оптужио је владајуће странке у Републици Српској, Савез независних социјалдемократа (СНСД), Демократски народни савез (ДНС) и Социјалистичку партију (СП) да су најодговорније за задужење Републике Српске које је у овој години прешло пет милијарди КМ, незапосленост, свеопшти криминал и корупцију у Републици Српској и, како је навео, одређену врсту примитивизма који је завладао Српској.

Република Српска 04.05.2014 | 15:37
ПДП: Власт одговорна за велики лоповлук

-Одговорни су за велики лоповлук и преваре - тврди он и наводи да се насупрот овим странкама налази опозициони блок - Савез за промјене, који ће, увјерен је, побиједити на октобарским изборима и зауставити економски и морални пад у Републици Српској.

То што тужилаштва нису одговорила на шест кривичних пријава које су представници ПДП-а поднијели прије годину и по дана, захтјевајући да се испита продаја Робне куће "Боска“, Ослобођења из Источног Сарајева, случај Хидроградње Пале, дневних новина Фокус, "Шума РС“ и изградња објекта у Бањалуци од фирме "Гранд
траде“, Бореновић је прокоментарисао ријечима да "изгледа СНСД контролише и неколико тужилаца у правосудним институцијама у Републици Српској“.

-И то ће вријеме брзо проћи. Долазе октобарски избори и учинит ћемо оно што су урадиле политичке структуре и у Хрватској и у Србији и ослободит ћемо правосуђе било каквог политичког притиска како би могли да раде свој посао једнако према свима - навео је потпредсједник ПДП-а.


Он тврди да је очигледно да је "завладао и страх код владајућих странака од одговорности која ће врло брзо бити утврђена“ те да им се након формирања Савеза за промјене јављају часни људи из СНСД "којих
је срамота политике која води данас Републику Српску“.


-Сви с поштеним намјерама су добро дошли, али нема мјеста за оне који су се огријешили о закон и који су злоупотријебили буџет и интересе грађана. За њих мјеста има само у правосудним институцијама и затвору - навео је Бореновић.


СНСД је оптужио да је још 2005. године изразио спремност да БиХ има једног предсједника државе, да су појединци из те странке писали и тзв. устав БиХ 2006., те да је СНСД једина политичка опција из Републике Српске која је стављајући свој потпис на Прудски споразум прихватила да средњи ниво власти чине четири територијалне јединице.

-У садашње вођење Републике Српске у стечај и економско уништење то представља лажну борбу за Српску - закључио је потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.





Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Бруце Лее

04.05.2014 11:32

Никад добра на овим просторима ако це људи добијати изборе тако сто це се показати ко је веци националиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

04.05.2014 11:46

Ма ви из ПДП-а сте спас. хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

макибл

04.05.2014 11:50

Бореновицу, цасних људи у СНСД-у нема ... Примајте прелетеаце и ја не излазим на изборе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

дарко

04.05.2014 12:34

А ста је било кад је ПДП био на власти?! Па они су јос и гори! Ниједна странка овде не ваља!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

04.05.2014 12:53

Овај це упропастити и СДС-ово мало поверења сто има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

04.05.2014 13:31

У октобру народ мора прогледати својим оцима и срушити режим Баје и његових мајмуна, а онда правац Туњице, а имовину конфисковати и вратити народу. ПДП, је партија интелектуалаца па их обичан народ баш и не разумије, али до избора це народ ваљда схватити да их Баја и Сеје пљацкају, народе у паметно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Јездиц

04.05.2014 15:04

Треба нама један Вуциц који це све ово оцистити од криминала и корупције и то да се поцне од највисих нивоа власти јер је тамо криминал највеци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛИГОЈКО

04.05.2014 15:33

Нормално ја да сви краду кад нико не одговара... и увек це красти док се не реси то питање заувек, сасвим је свеједно која је странка у питању!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста

04.05.2014 17:32

Доста је пљацка и доста је да нас праве овцама. Резим у Фоцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвчак

04.05.2014 18:33

Видјели смо ПДП на дјелу у Требињу, катастрофа, срамота, Вучуревић се хрве са Додиком, горег градоначелника нема од триглава до вардара

ОДГОВОРИТЕ
Name

лола

04.05.2014 19:04

Твој предсједник је своје показао

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

04.05.2014 20:48

Мозда је истина то сто причаш ал АЈ објасни одакле ти паре за ону вилу која вриједи милион марака, да ниси кредит дигао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија у априлу

04.05.2014 22:59

Бореновићу, Босићу, Тадићу и сви који сте за промјене имате мој глас, али тражим да будете сложни и да не радите као ови сада. Ако будете паметни, имаћете мој глас и за 4 године. Напомињем да од ових није много тешко бити бољи - само немојте да мислите (само) на своје џепове и џипове као ови сада. И немојте бити бахати, бацати отпатке од хране сиротињи што ови сада предлажу, немојте понижавати народ... Није то тако тешко. Само тако радите, не препирите се око једне или неколико фотеља, ваљда је важнија Српска и добијате изборе сигурно са остатком екипе којој је доста црвених.

ОДГОВОРИТЕ