Пелагићево: Почела евакуација људи

Обилне падавине узроковале су пораст водостаја ријека, а посебно рјечица у Српској. Најугроженији су становници Пелагићева, гдје се под водом нашло 40 домаћинстава.

Република Српска 04.05.2014 | 10:32
Пелагићево: Почела евакуација људи

У Пелагићеву је почела евакуацијаљуди из најугроженијих домаћинстава.

Ситуација је критична и у Броду. Надошле су бујичне ријеке и потоци, а ободни канали не могу да приме веће количине воде. Неколико кућа и окућница је поплављено, а под водом је и пољопривредно земљиште.

И мјештани Модриче се боре против водене стихије.

У општини Шамац већином су поплављене оранице, али према ријечима надлежних, ситуација је под контролом.

Излили су водотоци и на подручју општина Прњавор, Језеро и Добој.

У Семберији је дошло је до изливања локалне рјечице у Доњој Чађавици, на путу Бијељина – Брчко.

Рјечице Јања, Гњица и Лукавац су у кориту, па за сада нема опасности од њиховог изливања.

Припадници Цивилне заштите су на терену и предузимају све неопходне мјере како би од поплава заштитили становништво и њихова материјална добра, наводе из Републичке управе ЦЗ.

Из АМС Српске упозоравају на велики број ударних рупа на коловозима који су испуњени водом, због чега је потребна спорија и опрезнија вожња.

На регионалном путу Прњавор - Србац потпуно је обустављен саобраћај због изливања ријеке Илова у мјесту Доња Илова, а алтернативног правца нема, саопштио је АМС Српске.

Због изливања воде на коловоз потпуно је обустављен саобраћај на дионици пута Добој - Модрича, у мјесту Бушлетић. На магистралном путу Брод-Оџак у мјесту Велика Брусница због обилних кишних падавина дошло је до оштећења коловоза у дужини од 100 метара, па се саобраћај одвија једном траком, док је на магистралном правцу Бањалука - Котор Варош, код Бабић моста, дошло до већег одрона земље на коловоз и саобраћај је потпуно обустављен.

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар