Pelagićevo: Počela evakuacija ljudi

Obilne padavine uzrokovale su porast vodostaja rijeka, a posebno rječica u Srpskoj. Najugroženiji su stanovnici Pelagićeva, gdje se pod vodom našlo 40 domaćinstava.

Republika Srpska 04.05.2014 | 10:32
Pelagićevo: Počela evakuacija ljudi

U Pelagićevu je počela evakuacijaljudi iz najugroženijih domaćinstava.

Situacija je kritična i u Brodu. Nadošle su bujične rijeke i potoci, a obodni kanali ne mogu da prime veće količine vode. Nekoliko kuća i okućnica je poplavljeno, a pod vodom je i poljoprivredno zemljište.

I mještani Modriče se bore protiv vodene stihije.

U opštini Šamac većinom su poplavljene oranice, ali prema riječima nadležnih, situacija je pod kontrolom.

Izlili su vodotoci i na području opština Prnjavor, Јezero i Doboj.

U Semberiji je došlo je do izlivanja lokalne rječice u Donjoj Čađavici, na putu Bijeljina – Brčko.

Rječice Јanja, Gnjica i Lukavac su u koritu, pa za sada nema opasnosti od njihovog izlivanja.

Pripadnici Civilne zaštite su na terenu i preduzimaju sve neophodne mjere kako bi od poplava zaštitili stanovništvo i njihova materijalna dobra, navode iz Republičke uprave CZ.

Iz AMS Srpske upozoravaju na veliki broj udarnih rupa na kolovozima koji su ispunjeni vodom, zbog čega je potrebna sporija i opreznija vožnja.

Na regionalnom putu Prnjavor - Srbac potpuno je obustavljen saobraćaj zbog izlivanja rijeke Ilova u mjestu Donja Ilova, a alternativnog pravca nema, saopštio je AMS Srpske.

Zbog izlivanja vode na kolovoz potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici puta Doboj - Modriča, u mjestu Bušletić. Na magistralnom putu Brod-Odžak u mjestu Velika Brusnica zbog obilnih kišnih padavina došlo je do oštećenja kolovoza u dužini od 100 metara, pa se saobraćaj odvija jednom trakom, dok je na magistralnom pravcu Banjaluka - Kotor Varoš, kod Babić mosta, došlo do većeg odrona zemlje na kolovoz i saobraćaj je potpuno obustavljen.

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar