СНСД незаконито повећао цијену воде у Источном Сарајеву (ВИДЕО)

Градски одбор СДС-а Источно Сарајево упозорио је данас да је Јавно предузеће ,,Водовод и канализација'' Источно Сарајево незаконито донијело  одлуку о наплати накнада за одржавање мјерног система.

Република Српска 02.05.2014 | 19:16
СНСД незаконито повећао цијену воде у Источном Сарајеву  (ВИДЕО)

На тај начин од грађана се годишње на незаконит начин одузме преко 300 хиљада марака које владајући СНСД користи у страначке свхе, тврде у СДС-у.

Одлуку о наплати накнада за одржавање мјерног система донио је предсједник Надзорног одбора Водовода Љубиша Ћосић, који је истовремено и начелник општине Источно Ново Сарајево те високопозиционирани члан СНСД-а, тврде у СДС-у.

За доношење те, али и било које друге одлуке која се тиче повећања накнада, мора се добити сагласност и представника општина Источна Илиџа и Трново јер Јавно предузеће дјелује и на подручју тих општина а не само на подручју општине Источно Ново Сарајево.

Из градског одбора СДС-а подсјећају да су општине Источна Илиџа и Трново уложиле средства у оснивачки капитал Водовода те огромну суму новца у развој инфраструктуре тог јавног предузећа, те да знатно
већи број корисника услуга Водовода живи на подручју те двије општине.

У СДС-у су израчунали да на основу наплате незаконитих накнада од физичких и правних лица, Водовод мјесечно наплати преко 25 хиљада марака.

,,То на годишњем нивоу износи више од 300 хиљада марака. Нажалост та средстава неће се искористити за развој инфраструктуре и побољшање услуга Водовода већ за ситне страначке интересе СНСД-а који има власт на подручју општине Источно Ново Сарајево'',  тврди Маринко Божовић члан Градског одбора СДС-а Источно Сарајево.

Ти ситни интеси су запошљавање на основу чланске карте и родбинских веза са високопозиционираним члановима СНСД-а, тврде у СДС-у. У Водоводу  Источно Сарајево тренутно је запослено 120 радника, али неквалификованих за рад у том предузећу којем недостају стручни кадрови.

Јавно предузеће Водовод СНСД је искористио и за покретање стечаја у предузећу РАОП. Умјесто фабрике која је требала да буде стратешко предузеће и носилац развоја Источног Сарајева РАОП је одведен не у стечај веч у ликвидацију, а радници отјерани на улицу, тврде у СДС-у.

,,Умјесто да су помогли РАОП-у прије 4-5 година када су производи тог предузећа имали тржиште они данас доносе програм социјалног збрињавања радника јер је то једини начин се намире не исплаћене зараде запослених. Позивам премијера да одржи сједницу Владе Републике Српске у РАОП-у и да радницима, али и становницима Источног Сарајева објасне зашто су уништили то предузеће'', поручује Небојша Попић члан Градског одбора СДС-а Источно Сарајево.

Након РАОП-а Влада треба да одржи сједници у Болници Касиндол, поручују из СДС-а, јер и тамо радницима мјесецима касни плата и не уплаћују им се доприноси. Премијер и Влада Српске треба да објасне радницима Болнице, али и грађанима Источног Сарајева, зашто се болница Касиндол претвара у Дом здравља и зашто становници Источног Сарајева немају право на квалитетну здравствену заштиту као  тановници осталих дијелова Српске.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

xим

02.05.2014 13:35

Стаса вратите цијену воде, врати цигле црквеној опстини Новосарајевској и вратите Олегово злато!

ОДГОВОРИТЕ
Name

војо

02.05.2014 15:32

Љубиса Цосиц је ријетко постен момак, и немојте да га блатите. Поз са Булога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таја

02.05.2014 16:15

Ко се јавља? Па наплаћујете комуналну таксу која је три пута већа и из ње плаћате своје плате. Ако се већ буните онда тражите да се иста та накнада за бројило укине и на бројило за струју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

водовод

02.05.2014 16:52

Истина је да су увели ову накнаду и да је Цосиц да своју сагласност за њу. Мозда га је неко натјерао на то. То је његова ствар ако га уцјењују, а народ испаста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робовласници

02.05.2014 17:23

А када це да поскупи цијена ваздуха?????????????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

вукашин

02.05.2014 19:25

Све је то добро, ја од СНСД-а очекујем у најмању руку да пођу и ваздух наплаћивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

03.05.2014 07:03

Млади су највеце благо РС-а а СДС само са новим и младим лицима мозе до побједе. Ово је примјер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лена

03.05.2014 09:23

Свака цаст госп. Попицу,само напријед,до побједе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

омладинац

03.05.2014 13:41

Бозовиц има највецу подрску од свих младих кадрова СДС-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозана

20.05.2014 07:43

Свим политичарима: глумци сто се само пред камерама вртите, очистите бар овај градић да не ходамо по смећу и блату. Уклоните смеће које нам је једини поточић који имамо нанио, јер долазе нове падавине, а ми смо то већ све платили.

ОДГОВОРИТЕ