SNSD nezakonito povećao cijenu vode u Istočnom Sarajevu (VIDEO)

Gradski odbor SDS-a Istočno Sarajevo upozorio je danas da je Javno preduzeće ,,Vodovod i kanalizacija'' Istočno Sarajevo nezakonito donijelo  odluku o naplati naknada za održavanje mjernog sistema.

Republika Srpska 02.05.2014 | 19:16
SNSD nezakonito povećao cijenu vode u Istočnom Sarajevu  (VIDEO)

Na taj način od građana se godišnje na nezakonit način oduzme preko 300 hiljada maraka koje vladajući SNSD koristi u stranačke svhe, tvrde u SDS-u.

Odluku o naplati naknada za održavanje mjernog sistema donio je predsjednik Nadzornog odbora Vodovoda Ljubiša Ćosić, koji je istovremeno i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo te visokopozicionirani član SNSD-a, tvrde u SDS-u.

Za donošenje te, ali i bilo koje druge odluke koja se tiče povećanja naknada, mora se dobiti saglasnost i predstavnika opština Istočna Ilidža i Trnovo jer Javno preduzeće djeluje i na području tih opština a ne samo na području opštine Istočno Novo Sarajevo.

Iz gradskog odbora SDS-a podsjećaju da su opštine Istočna Ilidža i Trnovo uložile sredstva u osnivački kapital Vodovoda te ogromnu sumu novca u razvoj infrastrukture tog javnog preduzeća, te da znatno
veći broj korisnika usluga Vodovoda živi na području te dvije opštine.

U SDS-u su izračunali da na osnovu naplate nezakonitih naknada od fizičkih i pravnih lica, Vodovod mjesečno naplati preko 25 hiljada maraka.

,,To na godišnjem nivou iznosi više od 300 hiljada maraka. Nažalost ta sredstava neće se iskoristiti za razvoj infrastrukture i poboljšanje usluga Vodovoda već za sitne stranačke interese SNSD-a koji ima vlast na području opštine Istočno Novo Sarajevo'',  tvrdi Marinko Božović član Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo.

Ti sitni intesi su zapošljavanje na osnovu članske karte i rodbinskih veza sa visokopozicioniranim članovima SNSD-a, tvrde u SDS-u. U Vodovodu  Istočno Sarajevo trenutno je zaposleno 120 radnika, ali nekvalifikovanih za rad u tom preduzeću kojem nedostaju stručni kadrovi.

Javno preduzeće Vodovod SNSD je iskoristio i za pokretanje stečaja u preduzeću RAOP. Umjesto fabrike koja je trebala da bude strateško preduzeće i nosilac razvoja Istočnog Sarajeva RAOP je odveden ne u stečaj več u likvidaciju, a radnici otjerani na ulicu, tvrde u SDS-u.

,,Umjesto da su pomogli RAOP-u prije 4-5 godina kada su proizvodi tog preduzeća imali tržište oni danas donose program socijalnog zbrinjavanja radnika jer je to jedini način se namire ne isplaćene zarade zaposlenih. Pozivam premijera da održi sjednicu Vlade Republike Srpske u RAOP-u i da radnicima, ali i stanovnicima Istočnog Sarajeva objasne zašto su uništili to preduzeće'', poručuje Nebojša Popić član Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo.

Nakon RAOP-a Vlada treba da održi sjednici u Bolnici Kasindol, poručuju iz SDS-a, jer i tamo radnicima mjesecima kasni plata i ne uplaćuju im se doprinosi. Premijer i Vlada Srpske treba da objasne radnicima Bolnice, ali i građanima Istočnog Sarajeva, zašto se bolnica Kasindol pretvara u Dom zdravlja i zašto stanovnici Istočnog Sarajeva nemaju pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kao  tanovnici ostalih dijelova Srpske.

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

xim

02.05.2014 13:35

Stasa vratite cijenu vode, vrati cigle crkvenoj opstini Novosarajevskoj i vratite Olegovo zlato!

ODGOVORITE
Name

vojo

02.05.2014 15:32

Ljubisa Cosic je rijetko posten momak, i nemojte da ga blatite. Poz sa Buloga

ODGOVORITE
Name

Taja

02.05.2014 16:15

Ko se javlja? Pa naplaćujete komunalnu taksu koja je tri puta veća i iz nje plaćate svoje plate. Ako se već bunite onda tražite da se ista ta naknada za brojilo ukine i na brojilo za struju.

ODGOVORITE
Name

vodovod

02.05.2014 16:52

Istina je da su uveli ovu naknadu i da je Cosic da svoju saglasnost za nju. Mozda ga je neko natjerao na to. To je njegova stvar ako ga ucjenjuju, a narod ispasta.

ODGOVORITE
Name

Robovlasnici

02.05.2014 17:23

A kada ce da poskupi cijena vazduha?????????????????????

ODGOVORITE
Name

вукашин

02.05.2014 19:25

Све је то добро, ја од СНСД-а очекујем у најмању руку да пођу и ваздух наплаћивати.

ODGOVORITE
Name

sarajlija

03.05.2014 07:03

Mladi su najvece blago RS-a a SDS samo sa novim i mladim licima moze do pobjede. Ovo je primjer

ODGOVORITE
Name

Lena

03.05.2014 09:23

Svaka cast gosp. Popicu,samo naprijed,do pobjede...

ODGOVORITE
Name

omladinac

03.05.2014 13:41

Bozovic ima najvecu podrsku od svih mladih kadrova SDS-a

ODGOVORITE
Name

Bozana

20.05.2014 07:43

Svim političarima: glumci sto se samo pred kamerama vrtite, očistite bar ovaj gradić da ne hodamo po smeću i blatu. Uklonite smeće koje nam je jedini potočić koji imamo nanio, jer dolaze nove padavine, a mi smo to već sve platili.

ODGOVORITE