После пијанке тежи смо килограм

Само једна пијана ноћ може да човеку поквари линију, утврдила је студија британске организације за мршављење Слимминг Wорлд спроведена на 2.000 људи.

Здравље 30.04.2014 | 18:07
После пијанке тежи смо килограм

Наиме, после бурне пијане ноћи, у просеку, се удебљамо један килограм, али за то није крив алкохол, већ пустошење фрижидера због мамурлука, пише портал Плива.

Масном храном, као што су чипс, кебаб и пижа, људи настоје да ублаже последице мамурлука, па често унесу више од 5.000 калорија.

Чак и уз здраву исхрану, једна пијана ноћ недељно може да узрокује дебљање и накупљање до 12 килограма за годину, упозоравају стручњаци из Слимминг Wорлд.

Мушкарци после четири пива од пола литре почињу да пију и једу више него иначе, а женама су за прекомерну исхрану довољне две до три чаше вина.

У просеку мушкарци у једној бурној ноћи алкохолом унесу 1.795 калорија, храном 3.126 калорија, а други дан због мамурлука 2.025 калорија.

Тако, мушкарци унесу око 6.946 калорија, а жене 5.725 калорија, што је скоро три пута више од препорученог дневног уноса, а једнако је као 38 врећица чипса или 20 крофни с мармеладом.

"Алкохолна пића подстичу апетит и смањују инхибиције, због чега људи најчешће здраву храну замене масном", истакла је др Џеки Ланвин из Слимминг Wорлда.

Коментари / 0

Оставите коментар