Више од 20 осумњичених за злочин у Штрпцима

Тужилаштво за ратне злочине у сарадњи са колегама из Босне и Херцеговине у највећој мери је расветлило случај Шрпци који је још увек у фази предистражног поступка.

Србија 30.04.2014 | 18:43
Више од 20 осумњичених за злочин у Штрпцима

Заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић рекао је да сада има више од 20 осумњеничених за злочине у Штпцима, али није желео да помиње њихова имена јер је поступак у току.

"Само желим да нагласим да је 21 година постојала тишна око овог предмета, ништа нико није говорио и мислим да је време да породице сазнају шта се дешава", рекао је Векарић.

Према његовим речима, најзаслужнији за расветљавање тог случаја је нови заједнички истражни тим МУП-а и Тужиластва, у ком су и представници Фонда за хуманитарни право и адвокат Драгољуб Тодоровић који је некада заступао оштећене.

"Колеге из Тужилаштва БиХ не само што нам помажу, већ је кључна ствар Протокол о сарадњи између два тужилаштва јер су осумњчени у једној и другој земљи. Ми свакога дана заједно размењујемо информације и на крају ће уследити заједничка акција", нагласио је Векарић.

Он је напоменуо да ће Тужилаштво за ратне злочине обавестити јавност када уследи следећа фаза тог случаја, а то је истрага.


Коментари / 0

Оставите коментар