Više od 20 osumnjičenih za zločin u Štrpcima

Tužilaštvo za ratne zločine u saradnji sa kolegama iz Bosne i Hercegovine u najvećoj meri je rasvetlilo slučaj Šrpci koji je još uvek u fazi predistražnog postupka.

Srbija 30.04.2014 | 18:43
Više od 20 osumnjičenih za zločin u Štrpcima

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je da sada ima više od 20 osumnjeničenih za zločine u Štpcima, ali nije želeo da pominje njihova imena jer je postupak u toku.

"Samo želim da naglasim da je 21 godina postojala tišna oko ovog predmeta, ništa niko nije govorio i mislim da je vreme da porodice saznaju šta se dešava", rekao je Vekarić.

Prema njegovim rečima, najzaslužniji za rasvetljavanje tog slučaja je novi zajednički istražni tim MUP-a i Tužilastva, u kom su i predstavnici Fonda za humanitarni pravo i advokat Dragoljub Todorović koji je nekada zastupao oštećene.

"Kolege iz Tužilaštva BiH ne samo što nam pomažu, već je ključna stvar Protokol o saradnji između dva tužilaštva jer su osumnjčeni u jednoj i drugoj zemlji. Mi svakoga dana zajedno razmenjujemo informacije i na kraju će uslediti zajednička akcija", naglasio je Vekarić.

On je napomenuo da će Tužilaštvo za ratne zločine obavestiti javnost kada usledi sledeća faza tog slučaja, a to je istraga.


Komentari / 0

Ostavite komentar