Вујошевић: Сад баш хоће Ф4 Евролиге?!

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да пораз од Цедевите у полуфиналу АБА лиге не може да баци сенку на успехе које су ’црно-бели’ постизали годинама.

Кошарка 29.04.2014 | 16:40
Вујошевић: Сад баш хоће Ф4 Евролиге?!

Вујошевић је такође истакао да шампион Србије неће дозволити да буде сведен на други клуб из Београда и да ће ’црно-бели’ учинити све да наредне сезоне заиграју у Евролиги.

„Највише ми жао наше публике која се навикла на Евролигу, али нису ни друга такмичења за потцењивање, иако је Евролига за класу изнад осталих. Видели смо ове сезоне колико успех у Еврокупу може да буде глорификован“, рекао је Вујошевић.

Према његовим речима, као човеку из кошарке, драго му је што се Београд кандидивао за домаћина квалификационог турнира Евролиге, као и за ’фајнал-фор’, али је истакао да је тајминг веома занимљив.

„Међутим, као грађанин имам нека питања. Све ми то личи на ону народну песму „’Ајде Јано кућу да продамо, кућу да продамо, само да играмо“. Видим да има средстава за још нешто, осим за болесну децу. Такође, интересантно је да Београд жели ’фајнал-фор’, баш онда када Партизан неће играти у Евролиги“, навео је Вујошевић.

Вујошевић је истакао да судбина Партизана не може да зависи од једне лопте.

„Знате у једну лопту могу да стану многе добре и лоше ствари, али судбина клуба не може да зависи од путање те једне лопте. Морамо све да издржимо и будемо спремни“, поручио је Вујошевић.

Тренер Партизана је додао и да нема превише кукања над судбином српске кошарке и да се не слаже са оценом да је неуспех против Цедевите последица превеликог трошења енергије на сукоб са Небојшом Човићем.

„У овој земљи део новинара нема храбрости да поставља питања када се претресају играчи Партизана и пуштају приче о наводним прекидима утакмице и то од оних, који су заиста прекидали мечеве“, закључио је Вујошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар