Vujošević: Sad baš hoće F4 Evrolige?!

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da poraz od Cedevite u polufinalu ABA lige ne može da baci senku na uspehe koje su ’crno-beli’ postizali godinama.

Košarka 29.04.2014 | 16:40
Vujošević: Sad baš hoće F4 Evrolige?!

Vujošević je takođe istakao da šampion Srbije neće dozvoliti da bude sveden na drugi klub iz Beograda i da će ’crno-beli’ učiniti sve da naredne sezone zaigraju u Evroligi.

„Najviše mi žao naše publike koja se navikla na Evroligu, ali nisu ni druga takmičenja za potcenjivanje, iako je Evroliga za klasu iznad ostalih. Videli smo ove sezone koliko uspeh u Evrokupu može da bude glorifikovan“, rekao je Vujošević.

Prema njegovim rečima, kao čoveku iz košarke, drago mu je što se Beograd kandidivao za domaćina kvalifikacionog turnira Evrolige, kao i za ’fajnal-for’, ali je istakao da je tajming veoma zanimljiv.

„Međutim, kao građanin imam neka pitanja. Sve mi to liči na onu narodnu pesmu „’Ajde Jano kuću da prodamo, kuću da prodamo, samo da igramo“. Vidim da ima sredstava za još nešto, osim za bolesnu decu. Takođe, interesantno je da Beograd želi ’fajnal-for’, baš onda kada Partizan neće igrati u Evroligi“, naveo je Vujošević.

Vujošević je istakao da sudbina Partizana ne može da zavisi od jedne lopte.

„Znate u jednu loptu mogu da stanu mnoge dobre i loše stvari, ali sudbina kluba ne može da zavisi od putanje te jedne lopte. Moramo sve da izdržimo i budemo spremni“, poručio je Vujošević.

Trener Partizana je dodao i da nema previše kukanja nad sudbinom srpske košarke i da se ne slaže sa ocenom da je neuspeh protiv Cedevite posledica prevelikog trošenja energije na sukob sa Nebojšom Čovićem.

„U ovoj zemlji deo novinara nema hrabrosti da postavlja pitanja kada se pretresaju igrači Partizana i puštaju priče o navodnim prekidima utakmice i to od onih, koji su zaista prekidali mečeve“, zaključio je Vujošević.

Komentari / 0

Ostavite komentar