Цибона одустаје, Звезда у Евролиги?

У данима када је српска кошарка кренула странпутицом и прети јој да остане без представника у Евролиги, стигле су добре вести, јер би Црвена звезда могла да се пласира на два начина - преко квалификација или одустајањем Цибоне, а овај други - одвео би у квалифкације Партизан, који иначе не може да се нада специјалној позивници.

Кошарка 28.04.2014 | 17:19
Цибона одустаје, Звезда у Евролиги?

Председник и извршни директор елитног такмичења Ђорди Бартомеу као гост Београда и АБА лиге најавио је да би црвено-бели могли да буду организатори квалификационог турнира за улазак у групну фазу.

- Зашто да не, али је још рано причати о томе. Треба да сачекамо крај сезоне и видимо све учеснике, али како је Звезда већ део квалификација, отворени смо за ту опцију. Одлука ће бити донета у сарадњи са АБА лигом и са клубом. У случају да Цибона не реши своје проблеме, то место ће припасти клубу из АБА лиге - поручио је Бартомеу.

Како је Звезда лигашки део регионалне лиге завршила на првом месту, то значи да онда иде директно у случају да Загрепчани одустану.

Први човек Евролиге одбацио је могућност да Партизан добије специјалну позивницу, којом би наставио учешће у елити 15. годину заредом.

- Одлука је за месец дана, али тешко да ће то бити Партизан и клуб из Србије. "Вајлд кард" добија тим из земље којој је потребна помоћ Евролиге, а овом региону то не треба, на пример, прошле године су то биле Немачка и Француска, где је кошарка у експанзији. Ипак, нећу да спекулишем, треба да се заврше национална првенства и видети ко ће бити првак Европе - рекао је Бартомеу.

Он је навео и да их још нико није контактирао са предлогом да Београд организује фајнал фор Евролиге.

- Та идеја увек лебди у ваздуху, али нам нико није званично тражио. Град, Комбанк арена или клуб треба да преузму одговорност, ако се то догоди, радо ћемо размотрити ту могућност.

Коментари / 0

Оставите коментар