Мајка дјеце удављене у ријеци промијенила исказ

Биљана Миленковић (27), мајка трогодишње Маше и једанаестомесечног Мартина, који су се утопили прошле среде у Туријској реци у Банковцу код Алексинца, поново је променила свој исказ о нечувеној трагедији.

Србија 28.04.2014 | 15:37
Мајка дјеце удављене у ријеци промијенила исказ

Иако је, после хапшења, у полицији изјавила да су јој деца испала из руку у реку док је ишла код свог љубавника, на саслушању у Основном тужилаштву у Алексинцу је “избегла” да помене свог интимног пријатеља, пишу “Вечерње новости”.

У присуству адвоката, кога је ангажовала њена сестра, Биљана је рекла да је кобног дана кренула на кафу код комшије Саше Р., чија се кућа налази на левој обали. Наводно, Туријску реку је хтела да пређе баш на месту где је, по њеној процени, била најплића и најужа.


Осумњичена мајка је потом поновила да је ћеркицу Машу, коју је до обале водила за руку, узела око појаса, и са бебом у наручју кренула да прегази Турију.

Међутим, набујала река ју је оборила, деца су јој испала и вода их је однела.

- На предлог адвоката, наложено је психијатријско вештачење осумњичене мајке – каже наш извор близак истрази. Биће саслушани и сведоци на околности њеног породичног живота.

Биљани Миленковић је судија за претходни поступак Основног суда у Алексинцу одредио притвор до 30 дана, због сумње да је починила тешко дело против опште сигурности, за које је запрећена казна од једне до осам година затвора. Терети се да се није адекватно старала о својој деци у моменту трагедије.

 

Коментари / 0

Оставите коментар