Majka djece udavljene u rijeci promijenila iskaz

Biljana Milenković (27), majka trogodišnje Maše i jedanaestomesečnog Martina, koji su se utopili prošle srede u Turijskoj reci u Bankovcu kod Aleksinca, ponovo je promenila svoj iskaz o nečuvenoj tragediji.

Srbija 28.04.2014 | 15:37
Majka djece udavljene u rijeci promijenila iskaz

Iako je, posle hapšenja, u policiji izjavila da su joj deca ispala iz ruku u reku dok je išla kod svog ljubavnika, na saslušanju u Osnovnom tužilaštvu u Aleksincu je “izbegla” da pomene svog intimnog prijatelja, pišu “Večernje novosti”.

U prisustvu advokata, koga je angažovala njena sestra, Biljana je rekla da je kobnog dana krenula na kafu kod komšije Saše R., čija se kuća nalazi na levoj obali. Navodno, Turijsku reku je htela da pređe baš na mestu gde je, po njenoj proceni, bila najplića i najuža.


Osumnjičena majka je potom ponovila da je ćerkicu Mašu, koju je do obale vodila za ruku, uzela oko pojasa, i sa bebom u naručju krenula da pregazi Turiju.

Međutim, nabujala reka ju je oborila, deca su joj ispala i voda ih je odnela.

- Na predlog advokata, naloženo je psihijatrijsko veštačenje osumnjičene majke – kaže naš izvor blizak istrazi. Biće saslušani i svedoci na okolnosti njenog porodičnog života.

Biljani Milenković je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Aleksincu odredio pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je počinila teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Tereti se da se nije adekvatno starala o svojoj deci u momentu tragedije.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar