Сваки трећи Србин нема ерекцију!

Еректилна дисфункција, односно сексуална немоћ, мучи сваког трећег мушкарца у Србији старијег од 40 година и тај број се константно повећава!

 

Здравље 28.04.2014 | 07:58
Сваки трећи Србин нема ерекцију!

Иако јачи пол о проблему свог поноса нерадо прича, стручњаци упозоравају да се сексуална немоћ успешно лечи само код лекара и да би због тога мушкарци требало да имају свог уролога, као што жене имају гинеколога. Осим што се на тај начин опет могу вратити задовољству, могу и на време открити и друге здравствене проблеме, пишу “Наше новине”.

- Еректилна дисфункција може се појавити у било ком животном добу, па и код мушкараца млађих од 40 година – каже проф. др Александар Вуксановић са Клинике за урологију Клиничког центра Србије.

Еректилна дисфункција је трајна или поновљена немогућност мушкарца да постигне или одржи ерекцију пениса неопходну за задовољавајућу сексуалну активност. Не треба је схватити као нешто што долази са годинама. Иако се чести каже да је мушкарац “заказао” због проблема који му долази из главе, струка то демантује.

- Узроци за њену појаву су различити. Могу је узроковати психолошки, ендокрини, васкуларни, неуролошки проблеми..Дакле, може бити последица психогеног поремећаја или сметњи у крвним судовима пениса…Узрокују је хипертензија, дијабетес, атеросклероза, тромбоза, депресија, а значајни фактори ризика су гојазност, пушење и алкохол – каже проф. др Вуксановић.

 

Коментари / 0

Оставите коментар