Svaki treći Srbin nema erekciju!

Erektilna disfunkcija, odnosno seksualna nemoć, muči svakog trećeg muškarca u Srbiji starijeg od 40 godina i taj broj se konstantno povećava!

 

Zdravlje 28.04.2014 | 07:58
Svaki treći Srbin nema erekciju!

Iako jači pol o problemu svog ponosa nerado priča, stručnjaci upozoravaju da se seksualna nemoć uspešno leči samo kod lekara i da bi zbog toga muškarci trebalo da imaju svog urologa, kao što žene imaju ginekologa. Osim što se na taj način opet mogu vratiti zadovoljstvu, mogu i na vreme otkriti i druge zdravstvene probleme, pišu “Naše novine”.

- Erektilna disfunkcija može se pojaviti u bilo kom životnom dobu, pa i kod muškaraca mlađih od 40 godina – kaže prof. dr Aleksandar Vuksanović sa Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije.

Erektilna disfunkcija je trajna ili ponovljena nemogućnost muškarca da postigne ili održi erekciju penisa neophodnu za zadovoljavajuću seksualnu aktivnost. Ne treba je shvatiti kao nešto što dolazi sa godinama. Iako se česti kaže da je muškarac “zakazao” zbog problema koji mu dolazi iz glave, struka to demantuje.

- Uzroci za njenu pojavu su različiti. Mogu je uzrokovati psihološki, endokrini, vaskularni, neurološki problemi..Dakle, može biti posledica psihogenog poremećaja ili smetnji u krvnim sudovima penisa…Uzrokuju je hipertenzija, dijabetes, ateroskleroza, tromboza, depresija, a značajni faktori rizika su gojaznost, pušenje i alkohol – kaže prof. dr Vuksanović.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar