Нови Берлусконијев скандал

Бивши премијер Италије Силвио Берлускони заслужан је за још један скандал, а овог пута је рекао да "за Немце, концентрациони логори никада нису постојали".

Свијет 27.04.2014 | 12:53
Нови Берлусконијев скандал

То је најновији напад Берлусконија на његовог старог "непријатеља" Мартина Шулца, Немца на челу Европског парламента и кандидата левог центра за председника Европске комисије.

Говорећи о скандалу који је изазвао 2003. године кад је Шулцу у шали понудио улогу чувара у нацистичком логору у једном филму који се тада снимао у Италији, Берлускони је рекао да су ти коментари изговорени у стилу ироничног хумора.

"Рекао сам му да би му обезбедио посао, с обзиром на то да један мој пријатељ режисер планира да сними филм о немачким концентрационим логорима", рекао је Берлускони на предизборном скупу у Милану и додао:

"По Немцима, концентрациони логори никад нису ни постојали". Партија европских социјалиста (ПЕС), кровна организација која обухвата европске странке левог центра, назвала је Берлусконијев коментар "вредним презира" и позвала Европску народну партију (ЕПП), која окупља странке десног центра, измедју осталих и Берлусконијеву "Форца Италију", да осуди изјаве бившег италијанског премијера. "Ови Берлусконијеви коментари
представљају увреду за читав немачки народ, а не само за Мартина Шулца", навео је у саопштењу председник ПЕС-а Сергеј Станишев.

Коментари / 0

Оставите коментар