Novi Berluskonijev skandal

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni zaslužan je za još jedan skandal, a ovog puta je rekao da "za Nemce, koncentracioni logori nikada nisu postojali".

Svijet 27.04.2014 | 12:53
Novi Berluskonijev skandal

To je najnoviji napad Berluskonija na njegovog starog "neprijatelja" Martina Šulca, Nemca na čelu Evropskog parlamenta i kandidata levog centra za predsednika Evropske komisije.

Govoreći o skandalu koji je izazvao 2003. godine kad je Šulcu u šali ponudio ulogu čuvara u nacističkom logoru u jednom filmu koji se tada snimao u Italiji, Berluskoni je rekao da su ti komentari izgovoreni u stilu ironičnog humora.

"Rekao sam mu da bi mu obezbedio posao, s obzirom na to da jedan moj prijatelj režiser planira da snimi film o nemačkim koncentracionim logorima", rekao je Berluskoni na predizbornom skupu u Milanu i dodao:

"Po Nemcima, koncentracioni logori nikad nisu ni postojali". Partija evropskih socijalista (PES), krovna organizacija koja obuhvata evropske stranke levog centra, nazvala je Berluskonijev komentar "vrednim prezira" i pozvala Evropsku narodnu partiju (EPP), koja okuplja stranke desnog centra, izmedju ostalih i Berluskonijevu "Forca Italiju", da osudi izjave bivšeg italijanskog premijera. "Ovi Berluskonijevi komentari
predstavljaju uvredu za čitav nemački narod, a ne samo za Martina Šulca", naveo je u saopštenju predsednik PES-a Sergej Stanišev.

Komentari / 0

Ostavite komentar