Вуковар: Узвикивали "Гдје сте, четници?!”

Петоро лица повријеђено је у тучи у једном вуковарском кафићу, а сукоб је избио када је у локал улетјела група навијача уз повике "Гдје сте, четници?!". 

Регион 26.04.2014 | 22:19
Вуковар: Узвикивали "Гдје сте, четници?!”

Власници кафића "Џокер", браћа Бојан и Давор Дукић и гост Невен Грбић превезени су у хируршку амбуланту болнице у Вуковару. Они су у овој тучи "извукли" најдебљи крај.

Сукоб се догодио нешто прије поднева када је у кафић улетјела група од десетак особа, јавили су хрватски медији.

"Један од њих имао је мараму или шал преко лица. Рекао је `гдје сте четници`, узео барску столицу и бацио је на госте. И други су направили исто и почели одмах тући госте локала", испричала је очевидац догађаја Дејана М.

У полицији наводе да је у кафићу прво дошло до вербалног, а потом физичког обрачуна, те да је у току истрага.

Према незваничним информацијама, неколико нападача је приведено у полицијску станицу. Наводно, ријеч је о лицима која нису из Вуковара.

Убрзо послије напада у Вуковару је одмах појачано присуство полиције и припадника интервентне полиције. 
Кафић "Џокер" налази се у тржном центру вуковарске тржнице. Седмицама већ 30-ак метара даље више сати дневно на паркиралишту је паркирано и комби возило са интервентним полицајцима. У вријеме напада на локал то возило је било у патроли.

Ово је послије прошлоседмичне масовне тучњаве у Свињаревцима, селу недалеко од Вуковара, други сличан обрачун Хрвата и Срба. 
 

Коментари / 0

Оставите коментар