Одлука о Турковићу за два до три мјесеца

Адвокати оптужених и осуђених у случају "Зијад Турковић и други" затражили су одбацивање пресуде и заказивање новог процеса у овом случају због низа недосљедности и повреде Закона о кривичном поступку.

Босна и Херцеговина 26.04.2014 | 10:40
Одлука о Турковићу за два до три мјесеца

Своје жалбе пред Апелационим вијећем Суда БиХ у протекла три дана излагали су адвокати осуђеника Зијада Турковића, Саше Стјепановића, Муамера Захитовића, Миленка Лакића, Фадила Аљовића, те Нијаза Зубана и Хилмије Машовића, који су ослобођени оптужби.

Фахрија Каркин, Турковићев адвокат, рекао је да су жалбе изложене, те да је то окончано, а да ће одлука Апелационог вијећа бити позната  тек за два до три мјесеца.

"Ово је тежак и компликован процес, и требаће много времена, али вјерујем како ће  поступак бити обновљен, јер  су Судско вијеће и Тужилаштво направили низ пропуста", рекао је Каркин и додао да ће се у случају да жалбе буду одбачене жалити Уставном суду БиХ те да вјерују да ће тад процес бити обновљен.

Првостепеном пресудом од 28. новембра 2013.  Турковић је проглашен кривим за организирани криминал,  неовлаштен промет опојним дрогама, разбојништво, покушај убиства, изазивање опће опасности, неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе, припремање кривичног дјела, убиства, изнуда и прање новца.

Турковић је осуђен на јединствену казну дуготрајног затвора у трајању од 40 година.

Оптужени Саша Стјепановић је због промета опојном дрогом и разбојништва осуђен на казну затвора од 12 година.

Муамер Захитовић је за изнуду и прање новца добио три године затвора, док је Миленко Лакић због  припремања убиства и самог убиства осуђен на казну дуготрајног затвора од 40 година.

Фадил Аљовић је за организирани криминал у вези с кривичним дјелом убиства осуђен на казну затвора од пет година.

Коментари / 0

Оставите коментар