Хрватска о побједи Цибоне

Хрватски медији с одушевљењем су испратили победу Цибоне над Црвеном звездом у полуфиналу Ф4 АБА лиге.

Кошарка 25.04.2014 | 15:18
Хрватска о побједи Цибоне

Иако аутсајдер, Цибона је надиграла Звезду пред око 8.000 навијача у београдској Арени 75:70.

Медији су ту победу испратили насловима "Лудница...", "Срце и хемија...", "Сензација...", "Звездаши у шоку" и тд, а означили су га као највреднијим у последњих неколико година за Цибону.

Портал Јутарњи.хр долази са насловом "Цибона сензационално покорила Београд и осигурала Евролигу".

"Нестравна ноћ у Београду, "вукови" опет гризу. Цибона је нокаутирала Црвену звезду у њеном дому 75:70 и вратила Хрватску у Евролигу. Ренесанса хрватске кошарке започета летос на Евробаскету настављена је у првом полуфиналу Фајнал-фора АБА лиге", пише Јутарњи и наставља:

"Цибонин млин био је скоро савршен. Водећа екипа након основног дела лиге упала је у млин из којег није било излаза. "Цибоси" су били мудри и упорни, неустрашиви и одлучни. Из утробе београдске Арене одјекивала је неслужбена химна чудесне Цибонине генерације: "Муку муче да нас спрече, спречити нас нико неће, Цибона, Цибона".

Портал хрспорт.нет у тексту под насловом "Срве и хемија" истиче ову победу цибоне као највећу у последњих неколико година.

"Фаворизованој Црвеној звезди уништила је сезону, а сама је узела џекпот и "суперседмицу". Ушла је у финале АБА лиге и осигурала наступ у Евролиги...", пише хрспорт.нет.

Сајт индеx.хр је извештај насловио са "Лудница у Београду: Цибона у Евролиги!".

"КАКАВ ТРИЛЕР у Београду! У неверојатној, заиста ретко виђеној завршници Цибона је са 75:70 шокирала великог фаворита и домаћина Црвену звезду у полуфиналу Ф4 АБА лиге те тако изборила финале и што је најважније, осигурала је наступ у Евролиги следеће сезоне", пише Индеx.

Тпортал.хр истиче "Звездаши у шоку... Тријумф у Београду", те понављају да је ова победа Цибоне највреднија у новијој историји клуба.

"Дворана није била ни приближно пуна, чак на почетку нити сувише гласна с обзиром да 'Делије' не посећују организовано мечеве регионалне лиге. А још већа тишина наступила је када је средином прве четвртине врло добра Цибона нанизала серију 15:0 и припретила домаћинима. Индивидуални квалитет на страни је домаћина, али Цибона предвођена раскошним Шарићем и неустрашивим Блесингејмом упорно је користила очајан шут домаћина и недостатак самопоузадња који се догодио као последица", описује меч на Тпорталу.

Цибона ће у финалу Ф4 АБА лиге играти у недељу од 20:00, против бољег из дуела у којем се у петак у исто време састају Партизан НИС и Цедевита.

"Вукови" никад нису освојили регионално такмичење, а од Партизана су губили финала Ф4 2009. и 2010. године.

Коментари / 0

Оставите коментар