Hrvatska o pobjedi Cibone

Hrvatski mediji s oduševljenjem su ispratili pobedu Cibone nad Crvenom zvezdom u polufinalu F4 ABA lige.

Košarka 25.04.2014 | 15:18
Hrvatska o pobjedi Cibone

Iako autsajder, Cibona je nadigrala Zvezdu pred oko 8.000 navijača u beogradskoj Areni 75:70.

Mediji su tu pobedu ispratili naslovima "Ludnica...", "Srce i hemija...", "Senzacija...", "Zvezdaši u šoku" i td, a označili su ga kao najvrednijim u poslednjih nekoliko godina za Cibonu.

Portal Jutarnji.hr dolazi sa naslovom "Cibona senzacionalno pokorila Beograd i osigurala Evroligu".

"Nestravna noć u Beogradu, "vukovi" opet grizu. Cibona je nokautirala Crvenu zvezdu u njenom domu 75:70 i vratila Hrvatsku u Evroligu. Renesansa hrvatske košarke započeta letos na Evrobasketu nastavljena je u prvom polufinalu Fajnal-fora ABA lige", piše Jutarnji i nastavlja:

"Cibonin mlin bio je skoro savršen. Vodeća ekipa nakon osnovnog dela lige upala je u mlin iz kojeg nije bilo izlaza. "Cibosi" su bili mudri i uporni, neustrašivi i odlučni. Iz utrobe beogradske Arene odjekivala je neslužbena himna čudesne Cibonine generacije: "Muku muče da nas spreče, sprečiti nas niko neće, Cibona, Cibona".

Portal hrsport.net u tekstu pod naslovom "Srve i hemija" ističe ovu pobedu cibone kao najveću u poslednjih nekoliko godina.

"Favorizovanoj Crvenoj zvezdi uništila je sezonu, a sama je uzela džekpot i "supersedmicu". Ušla je u finale ABA lige i osigurala nastup u Evroligi...", piše hrsport.net.

Sajt index.hr je izveštaj naslovio sa "Ludnica u Beogradu: Cibona u Evroligi!".

"KAKAV TRILER u Beogradu! U neverojatnoj, zaista retko viđenoj završnici Cibona je sa 75:70 šokirala velikog favorita i domaćina Crvenu zvezdu u polufinalu F4 ABA lige te tako izborila finale i što je najvažnije, osigurala je nastup u Evroligi sledeće sezone", piše Index.

Tportal.hr ističe "Zvezdaši u šoku... Trijumf u Beogradu", te ponavljaju da je ova pobeda Cibone najvrednija u novijoj istoriji kluba.

"Dvorana nije bila ni približno puna, čak na početku niti suviše glasna s obzirom da 'Delije' ne posećuju organizovano mečeve regionalne lige. A još veća tišina nastupila je kada je sredinom prve četvrtine vrlo dobra Cibona nanizala seriju 15:0 i pripretila domaćinima. Individualni kvalitet na strani je domaćina, ali Cibona predvođena raskošnim Šarićem i neustrašivim Blesingejmom uporno je koristila očajan šut domaćina i nedostatak samopouzadnja koji se dogodio kao posledica", opisuje meč na Tportalu.

Cibona će u finalu F4 ABA lige igrati u nedelju od 20:00, protiv boljeg iz duela u kojem se u petak u isto vreme sastaju Partizan NIS i Cedevita.

"Vukovi" nikad nisu osvojili regionalno takmičenje, a od Partizana su gubili finala F4 2009. i 2010. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar