Тито Виланова поново оперисан

Бивши тренер Барселоне Тито Виланова хитно је пребачен у болници, пошто се његово здравствено стање изненада погоршало, преносе медији у Шпанији.

Фудбал 25.04.2014 | 14:50
Тито Виланова поново оперисан

Иако још нема никаквих званичних потврда, Радио Насионал је објавио да је 45-годишњи стручњак првобитно примљен у болницу у Лондону због желудачних проблема, да је потом оперисан, као и да је његово стање озбиљно.

Виланова се већ две године бори против рака рак пљувачних жлезда. Управо због болести, на крају прошле сезоне је био приморан да напусти Барселону, а више пута је током сезоне одсуствовао због третмана у Њујорку.

Виланови је рак грла дијагностикован крајем 2011. године, када је још био асистент Пепа Гвардиоле у каталонском клубу. Чинило се да се опоравио, пре две године је наследио Гвардиолу на клупи Барселоне, али му се тада вратио рак. Због тога је почетком прошле године два месеца провео у Њујорку на радиотерапији и хемотерапији, а за 18 месеци имао је две операције пљувачних жлезда, да би на крају напустио фудбал.

Под његовим вођством, Барселона је прошле сезоне дошла до четврте титуле у пет година, а у полуфиналу Лиге шампиона је елиминисана од Бајерна, који се касније окитио титулом.

Коментари / 0

Оставите коментар