Tito Vilanova ponovo operisan

Bivši trener Barselone Tito Vilanova hitno je prebačen u bolnici, pošto se njegovo zdravstveno stanje iznenada pogoršalo, prenose mediji u Španiji.

Fudbal 25.04.2014 | 14:50
Tito Vilanova ponovo operisan

Iako još nema nikakvih zvaničnih potvrda, Radio Nasional je objavio da je 45-godišnji stručnjak prvobitno primljen u bolnicu u Londonu zbog želudačnih problema, da je potom operisan, kao i da je njegovo stanje ozbiljno.

Vilanova se već dve godine bori protiv raka rak pljuvačnih žlezda. Upravo zbog bolesti, na kraju prošle sezone je bio primoran da napusti Barselonu, a više puta je tokom sezone odsustvovao zbog tretmana u Njujorku.

Vilanovi je rak grla dijagnostikovan krajem 2011. godine, kada je još bio asistent Pepa Gvardiole u katalonskom klubu. Činilo se da se oporavio, pre dve godine je nasledio Gvardiolu na klupi Barselone, ali mu se tada vratio rak. Zbog toga je početkom prošle godine dva meseca proveo u Njujorku na radioterapiji i hemoterapiji, a za 18 meseci imao je dve operacije pljuvačnih žlezda, da bi na kraju napustio fudbal.

Pod njegovim vođstvom, Barselona je prošle sezone došla do četvrte titule u pet godina, a u polufinalu Lige šampiona je eliminisana od Bajerna, koji se kasnije okitio titulom.

Komentari / 0

Ostavite komentar