У Цибони пресрећни, у Звезди очајни

Тренер Цибоне Славен Римац казао је да његовом тиму није било лако да победи Црвену звезду у полуфиналу Јадранске лиге.

Кошарка 25.04.2014 | 14:46
У Цибони пресрећни, у Звезди очајни

"Најрадије бих скакао од среће, али саосећај са Звездом ми не даје право на то јер сам много пута био пута у таквој ситуацији, да си целу годину први и једна утакмица те одвоји. Систем није праведан...", казао је Римац новинарима после утакмице у Арени.

"Осим пада у последња четири минута, који је морао да додје, свака част играчима. Није лако бити на терену и победити једног оваквог противника пред његовом публиком", казао је Римац.

Цибона је на почетку последње деонице водила са 16 разлике, па је Звезда смањила на један, али није успела да преокрене.

"Коцкамо се целе сезоне, нон стоп нешто морамо да измишљамо... Неке утакмице пре ове смо добро реаговали, показало се да је коцкање било успешно. Збунили смо Звезду, имали су они отворене шутеве, али су промашивали. Велики је улог за једну овакву утакмицу", навео је Римац.

Кошаркаш Цибоне Давор Кус рекао је ово једна од најлепших утакмица и победа у његовој каријери.

"Наша победа је у потпуности заслужена, иако смо у завршници имали неколико грешака. Од почетка смо се добро поставили, одговорили чврстином и победили. Ово је велика награда за нашу турболентну сезону, нашли смо групу људи који су се жртвовали за Цибону", рекао је Кус.

Најбољи кошаркаш Цибоне Дарио Шарић рекао је после тријумфа над Црвеном звездом да је то вероватно најзначајнија победа у његовој каријери.

"Ово је вероватно моја највећа победа у каријери. Одиграли смо фантастичну утакмицу, од почетка смо кренули фуриозно."

"На полувремену смо се договорили да чувамо вођство, чак смо и повећали предност у трећој четвртини, али смо на крају закували ситуацију", изјавио је Шарић после узбудљивог меча.

Он сматра да је Цибона заслужено дошла до великог славља.

"Надам се да ћемо још боље играти у финалу, где бих волео да се састанемо са Цедевитом", казао је Шарић.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је његов тим доживео тежак пораз када се то најмање очекивало.

„Честитке Цибони на финалу и пласману у Евролигу. Тежак пораз када је то најмање било потребно. Одиграли смо на начи који није био довољно добар да славимо.“

Радоњић је избегао да одговори на питање новинара да ли је за пораз одговоран стручни штаб.

Он се осврнуо на утакмицу, рекавши да су његови играчи урадили све оно што није било добро.

„Наравно, видели смо одмах нервозу. Ушли смо у све оно што није било добро. Цибона је то јако добро користила. Блесингејм је добро контролисао игру. У завршници је погађао и имао је Шарића који је био сајан. На крају смо стизали и дошли у ситуацију да можда славимо. Једноставно нисмо успевали да дођемо до онога што би било на нивоу да дођемо до победе. Проценат је био катастрофалан. Ми постижемо највише тројки, у читавој сезони били смо у добро шутерском статусу. Евидентно је било да старт унео доста нервозе. Ушли смо после у лош шут.“

Радоњић није желео да коментарише што екипа није имала већу подршку у Арени (око 9.000) већ се захвалио онима који су дошли.

"Ја се захваљујем навијачима. Били су са нама до самога краја. Борили смо се до самог краја."

Коментари / 0

Оставите коментар