U Ciboni presrećni, u Zvezdi očajni

Trener Cibone Slaven Rimac kazao je da njegovom timu nije bilo lako da pobedi Crvenu zvezdu u polufinalu Jadranske lige.

Košarka 25.04.2014 | 14:46
U Ciboni presrećni, u Zvezdi očajni

"Najradije bih skakao od sreće, ali saosećaj sa Zvezdom mi ne daje pravo na to jer sam mnogo puta bio puta u takvoj situaciji, da si celu godinu prvi i jedna utakmica te odvoji. Sistem nije pravedan...", kazao je Rimac novinarima posle utakmice u Areni.

"Osim pada u poslednja četiri minuta, koji je morao da dodje, svaka čast igračima. Nije lako biti na terenu i pobediti jednog ovakvog protivnika pred njegovom publikom", kazao je Rimac.

Cibona je na početku poslednje deonice vodila sa 16 razlike, pa je Zvezda smanjila na jedan, ali nije uspela da preokrene.

"Kockamo se cele sezone, non stop nešto moramo da izmišljamo... Neke utakmice pre ove smo dobro reagovali, pokazalo se da je kockanje bilo uspešno. Zbunili smo Zvezdu, imali su oni otvorene šuteve, ali su promašivali. Veliki je ulog za jednu ovakvu utakmicu", naveo je Rimac.

Košarkaš Cibone Davor Kus rekao je ovo jedna od najlepših utakmica i pobeda u njegovoj karijeri.

"Naša pobeda je u potpunosti zaslužena, iako smo u završnici imali nekoliko grešaka. Od početka smo se dobro postavili, odgovorili čvrstinom i pobedili. Ovo je velika nagrada za našu turbolentnu sezonu, našli smo grupu ljudi koji su se žrtvovali za Cibonu", rekao je Kus.

Najbolji košarkaš Cibone Dario Šarić rekao je posle trijumfa nad Crvenom zvezdom da je to verovatno najznačajnija pobeda u njegovoj karijeri.

"Ovo je verovatno moja najveća pobeda u karijeri. Odigrali smo fantastičnu utakmicu, od početka smo krenuli furiozno."

"Na poluvremenu smo se dogovorili da čuvamo vođstvo, čak smo i povećali prednost u trećoj četvrtini, ali smo na kraju zakuvali situaciju", izjavio je Šarić posle uzbudljivog meča.

On smatra da je Cibona zasluženo došla do velikog slavlja.

"Nadam se da ćemo još bolje igrati u finalu, gde bih voleo da se sastanemo sa Cedevitom", kazao je Šarić.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim doživeo težak poraz kada se to najmanje očekivalo.

„Čestitke Ciboni na finalu i plasmanu u Evroligu. Težak poraz kada je to najmanje bilo potrebno. Odigrali smo na nači koji nije bio dovoljno dobar da slavimo.“

Radonjić je izbegao da odgovori na pitanje novinara da li je za poraz odgovoran stručni štab.

On se osvrnuo na utakmicu, rekavši da su njegovi igrači uradili sve ono što nije bilo dobro.

„Naravno, videli smo odmah nervozu. Ušli smo u sve ono što nije bilo dobro. Cibona je to jako dobro koristila. Blesingejm je dobro kontrolisao igru. U završnici je pogađao i imao je Šarića koji je bio sajan. Na kraju smo stizali i došli u situaciju da možda slavimo. Jednostavno nismo uspevali da dođemo do onoga što bi bilo na nivou da dođemo do pobede. Procenat je bio katastrofalan. Mi postižemo najviše trojki, u čitavoj sezoni bili smo u dobro šuterskom statusu. Evidentno je bilo da start uneo dosta nervoze. Ušli smo posle u loš šut.“

Radonjić nije želeo da komentariše što ekipa nije imala veću podršku u Areni (oko 9.000) već se zahvalio onima koji su došli.

"Ja se zahvaljujem navijačima. Bili su sa nama do samoga kraja. Borili smo se do samog kraja."

Komentari / 0

Ostavite komentar