Средња школа годинама без фискултурне сале (ВИДЕО)

Средњошколски центар "28.јуни" Источна Илиџа до прије три године имао је балон салу за извођење наставе физичког васпитања.

Република Српска 25.04.2014 | 14:05
Средња школа годинама без фискултурне сале (ВИДЕО)

Међутим, због невремена које је срушило салу, око хиљаду и двије стотине ученика часове морају изводити у дворишту школе или у учионицама. Ипак, постоје назнаке да ће се у наредном периоду наћи рјешење за овај проблем средњошколског центра.

Ученик четвртог разреда средње школе "28.јуни" Владимир Зеленовић каже да су до сада обављали часове физичког васпитања у малој школској  сали, у којој "једва" сви стану, јер разред броји доста ученика. Додаје  да ученици немају ни воље ни жеље да раде у тим условима, јер немају услове да покажу све што знају.

Ни професорима није лако. Како кажу, труде се да што боље одраде часове физичког васпитања и поред непостојања сале за адекватно извођење наставе. Ипак, са задовољством истичу да и поред овог проблема, ученици ове школе остварују добре резултате на спортским такмичењима.

"Услови су мизерни. Сала је хитно потребна, јер је физичко васпитање и емоционално пражњење, за разлику од осталих часова гдје се само сједи и учи", наводи професор физичког васпитања Милан Зеленовић.

Балон салу поред школе, бар док је постојала, поред ученика Средњошколског центра "28.јуни" користили су и ученици Гимназије и  средње стручне школе Источна Илиџа, али и рекреативци и чланови спортских клубова, тако да је њена изградња потребна свој омладини Источног Сарајева. Како кажу из средње школе "28.јуни", до сада су слали дописе за помоћ бројним амбасадама у БиХ, али су само неки одговорили, и то негативно.

Ипак, разумијевање за овај проблем имали су људи из дијаспоре, који су организовали акцију прикупљања новца за балон салу.

"Јавила сам се нашој дијаспори у Америци, Аустралији и Канади. Одговорио ми је човјек из Аустралије и покренута је акција. Колико ће то уродити плодом заиста не знам, али би ми највећа срећа била да видим осмијех на лицу наших ученика када би се направила та сала", истиче директор Средње школе "28.јуни" Младенка Пандуревић.

Када ће се наћи сва потребна средства за иградњу школе, није познато, али ученици, професори и директор школе највише очекују помоћ од дијаспоре.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар