Srednja škola godinama bez fiskulturne sale (VIDEO)

Srednjoškolski centar "28.juni" Istočna Ilidža do prije tri godine imao je balon salu za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

Republika Srpska 25.04.2014 | 14:05
Srednja škola godinama bez fiskulturne sale (VIDEO)

Međutim, zbog nevremena koje je srušilo salu, oko hiljadu i dvije stotine učenika časove moraju izvoditi u dvorištu škole ili u učionicama. Ipak, postoje naznake da će se u narednom periodu naći rješenje za ovaj problem srednjoškolskog centra.

Učenik četvrtog razreda srednje škole "28.juni" Vladimir Zelenović kaže da su do sada obavljali časove fizičkog vaspitanja u maloj školskoj  sali, u kojoj "jedva" svi stanu, jer razred broji dosta učenika. Dodaje  da učenici nemaju ni volje ni želje da rade u tim uslovima, jer nemaju uslove da pokažu sve što znaju.

Ni profesorima nije lako. Kako kažu, trude se da što bolje odrade časove fizičkog vaspitanja i pored nepostojanja sale za adekvatno izvođenje nastave. Ipak, sa zadovoljstvom ističu da i pored ovog problema, učenici ove škole ostvaruju dobre rezultate na sportskim takmičenjima.

"Uslovi su mizerni. Sala je hitno potrebna, jer je fizičko vaspitanje i emocionalno pražnjenje, za razliku od ostalih časova gdje se samo sjedi i uči", navodi profesor fizičkog vaspitanja Milan Zelenović.

Balon salu pored škole, bar dok je postojala, pored učenika Srednjoškolskog centra "28.juni" koristili su i učenici Gimnazije i  srednje stručne škole Istočna Ilidža, ali i rekreativci i članovi sportskih klubova, tako da je njena izgradnja potrebna svoj omladini Istočnog Sarajeva. Kako kažu iz srednje škole "28.juni", do sada su slali dopise za pomoć brojnim ambasadama u BiH, ali su samo neki odgovorili, i to negativno.

Ipak, razumijevanje za ovaj problem imali su ljudi iz dijaspore, koji su organizovali akciju prikupljanja novca za balon salu.

"Javila sam se našoj dijaspori u Americi, Australiji i Kanadi. Odgovorio mi je čovjek iz Australije i pokrenuta je akcija. Koliko će to uroditi plodom zaista ne znam, ali bi mi najveća sreća bila da vidim osmijeh na licu naših učenika kada bi se napravila ta sala", ističe direktor Srednje škole "28.juni" Mladenka Pandurević.

Kada će se naći sva potrebna sredstva za igradnju škole, nije poznato, ali učenici, profesori i direktor škole najviše očekuju pomoć od dijaspore.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar