Многи ће морати да се одрекну позиција

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упозорила је да ће руководиоци у јавном сектору који су у сукобу интереса морати да ријеше своје стање, док ће они који имају велику акумулацију позиција морати да се одрекну многих, како би се увело више реда у цјелокупан систем.

 

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Многи ће морати да се одрекну позиција

Коментаришући информацију о годишњим приходима појединих директора домова здравља у Српској, Цвијановићева је рекла да Влада није проучавала да ли је било сукоба интереса, већ се бавила анализом плата на свим нивоима власти, почевши од саме Владе.

"Наравно да свако има право да искористи сваку могућност да заради, али при томе морамо водити рачуна и о другим потребама у друштву", рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, Влада је у том погледу интервенисала гдје је могла да утиче, а то се односи на
деакумулацију позиција у управним и надзорним одборима.

"Чула сам многе људе који коментаришу да нема солидарности, а при томе се испостави да они који много галаме о тим стварима заправо спадају у ред оних са највећим примањима", истакла је Цвијановићева.

Она је указала и на потребу увођења више реда у области акумулације позиција на локалном нивоу, најавивши да ће се Влада посебно посветити институцијама БиХ, како би показала какви се апсурди дешавају на том нивоу власти, чије се потребе приоритетно намирују приходима од индиректних пореза.

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Жељкица

23.04.2014 19:28

Ха,ха бла,бла Бајина пионирка сам ја и бићу најбоља и све тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

23.04.2014 20:18

НИКО НИЈЕ ОДГОВОРАН ЗА ОВОЛИКИ ЈАВАСЛУК. ДА ЛИ ЈЕ МОГУЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотир Српско Сарајево

23.04.2014 22:22

Они су их све и поставили и сад послије 8 год. као сјетили се да рјешавају ствар и то пази случајности, пред изборе. Која глума за невјеровати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

24.04.2014 10:24

Одричу се има 6 мјесеци. Изгледа мисле да ће добити изборе па да их оставе гдје су били.

ОДГОВОРИТЕ