Mnogi će morati da se odreknu pozicija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović upozorila je da će rukovodioci u javnom sektoru koji su u sukobu interesa morati da riješe svoje stanje, dok će oni koji imaju veliku akumulaciju pozicija morati da se odreknu mnogih, kako bi se uvelo više reda u cjelokupan sistem.

 

Republika Srpska 25.04.2012 | 09:38
Mnogi će morati da se odreknu pozicija

Komentarišući informaciju o godišnjim prihodima pojedinih direktora domova zdravlja u Srpskoj, Cvijanovićeva je rekla da Vlada nije proučavala da li je bilo sukoba interesa, već se bavila analizom plata na svim nivoima vlasti, počevši od same Vlade.

"Naravno da svako ima pravo da iskoristi svaku mogućnost da zaradi, ali pri tome moramo voditi računa i o drugim potrebama u društvu", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, Vlada je u tom pogledu intervenisala gdje je mogla da utiče, a to se odnosi na
deakumulaciju pozicija u upravnim i nadzornim odborima.

"Čula sam mnoge ljude koji komentarišu da nema solidarnosti, a pri tome se ispostavi da oni koji mnogo galame o tim stvarima zapravo spadaju u red onih sa najvećim primanjima", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ukazala i na potrebu uvođenja više reda u oblasti akumulacije pozicija na lokalnom nivou, najavivši da će se Vlada posebno posvetiti institucijama BiH, kako bi pokazala kakvi se apsurdi dešavaju na tom nivou vlasti, čije se potrebe prioritetno namiruju prihodima od indirektnih poreza.

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Željkica

23.04.2014 19:28

Ha,ha bla,bla Bajina pionirka sam ja i biću najbolja i sve tako

ODGOVORITE
Name

pero

23.04.2014 20:18

NIKO NIJE ODGOVORAN ZA OVOLIKI JAVASLUK. DA LI JE MOGUCE

ODGOVORITE
Name

Сотир Српско Сарајево

23.04.2014 22:22

Они су их све и поставили и сад послије 8 год. као сјетили се да рјешавају ствар и то пази случајности, пред изборе. Која глума за невјеровати.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

24.04.2014 10:24

Odriču se ima 6 mjeseci. Izgleda misle da će dobiti izbore pa da ih ostave gdje su bili.

ODGOVORITE