Одабрана најбоља петорка АБА лиге

Навијачи и тренери свих клубова АБА лиге изабрали су најбољу петорку за сезону 2013/2014. Своје мјесто у петорци заузела су по два кошаркаша Црвене звезде и Партизана и један кошаркаш Цибоне.

Кошарка 25.04.2012 | 09:38
Одабрана најбоља петорка АБА лиге

Тренери и навијачи гласали су по систему 50-50%. Занимљиво је да су резултати тренерског и навијачког гласања готово идентични, па би и сами навијачи могли бити проглашени кошаркашким експертима.

На позицији плејмакера налази се кошаркаш Црвене звезде, Американац ДеМаркус Нелсон. Нелсон је први Американац у историји Звезде који је продужио уговор са клубом из Београда. Нелсон је ове сезоне просјечно биљежио 9.7 поена, 3.3 асистенције и три скока по утакмици.

На позицији бека шутера је Богдан Богдановић који је однио убједљиву побједу. Кошаркаш Партизана добио је 40% гласова од навијача и 43,8% од тренера. Ово је била сезона потпуне афирмације за кошаркаша црно-бијелих. У овој сезони Богдановић је биљежио 15 поена, четири асистенције и четири скока по утакмици.

На крилној позицији је Дарио Шарић, кошаркаш загребачке Цибоне. Шарић је од тренера добио чак 57% гласова, док су му навијачи дали 32% гласова. Шарић је ове сезоне водио Цибону до пласмана на завршни турнир АБА лиге у Београду. Репрезентативац Хрватске просјечно је биљежио 16.3 поена по утакмици и 9.5 скокова, као и три асистенције.

На позицији крилног центра налази се Француз Жофри Ловерњ. Француз је први странац капитен Партизана у историји београдског клуба. Ове сезоне Ловерњ је био одличан и у Евролиги, гдје је био и најбољи скакач лиге. У сезони је просјечно биљежио 10.8 поена и 7.3 скокова.

Центарску позицију попунио је кошаркаш Црвене звезде, Бобан Марјановић. Центар Звезде био је изузетно доминантан у рекету ове сезоне, а за просјечно 19 минута на паркету биљежио је 9.7 поена и 7.3 скока по утакмици.

Коментари / 0

Оставите коментар