Преминуо амерички глумац Денис Фарина

Амерички филмски и телевизијски глумац Денис Фарина, који је својевремено радио као полицајац у родном Чикагу, преминуо је јуче у Скотсдејлу, Аризона у 69.

Република Српска 23.07.2013 | 07:30
Преминуо амерички глумац Денис Фарина

Амерички филмски и телевизијски глумац Денис Фарина, који је својевремено радио као полицајац у родном Чикагу, преминуо је јуче у Скотсдејлу, Аризона у 69. години, саопштио је његов агент. Фарина је најпознатији по улози детектива Џоа Фонтане у ТВ серији "Ред и закон", извештава Ројтерс.

Смрт је наступила као последица крвног угрушка у плућима. На филму се Фарина први пут појавио 1981. у филму "Лопов" Мајкла Мана.

Запажену улогу мафијаша Џимија Серана је остварио у комедији "Поноћна трка" из 1988. Имао је мању улогу и у познатом филму Стивена Спилберга "Спасавајући редова Рајана".

Последњу улогу на телевизији је остварио уз Дастина Хофмана у серији "Срећа", која се бавила коњским тркама и била добро примљена од критике, али је њено снимање прекинуто после прве сезоне због угинућа три коња која су у њој учествовала. Фарина за собом оставља тројицу синова, шесторо унучади и супругу Мериен Кахил, с којом је у браку провео 35 година.

Коментари / 0

Оставите коментар