Preminuo američki glumac Denis Farina

Američki filmski i televizijski glumac Denis Farina, koji je svojevremeno radio kao policajac u rodnom Čikagu, preminuo je juče u Skotsdejlu, Arizona u 69.

Republika Srpska 23.07.2013 | 07:30
Preminuo američki glumac Denis Farina

Američki filmski i televizijski glumac Denis Farina, koji je svojevremeno radio kao policajac u rodnom Čikagu, preminuo je juče u Skotsdejlu, Arizona u 69. godini, saopštio je njegov agent. Farina je najpoznatiji po ulozi detektiva Džoa Fontane u TV seriji "Red i zakon", izveštava Rojters.

Smrt je nastupila kao posledica krvnog ugruška u plućima. Na filmu se Farina prvi put pojavio 1981. u filmu "Lopov" Majkla Mana.

Zapaženu ulogu mafijaša Džimija Serana je ostvario u komediji "Ponoćna trka" iz 1988. Imao je manju ulogu i u poznatom filmu Stivena Spilberga "Spasavajući redova Rajana".

Poslednju ulogu na televiziji je ostvario uz Dastina Hofmana u seriji "Sreća", koja se bavila konjskim trkama i bila dobro primljena od kritike, ali je njeno snimanje prekinuto posle prve sezone zbog uginuća tri konja koja su u njoj učestvovala. Farina za sobom ostavlja trojicu sinova, šestoro unučadi i suprugu Merien Kahil, s kojom je u braku proveo 35 godina.

Komentari / 0

Ostavite komentar