Биће кворума за рад?

Проширени колегијум Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ данас би у Сарајеву требало да одржи сједницу ради постизања договора о наставку сједнице овог вијећаа, која је прекинута 6.

Република Српска 04.07.2013 | 08:00
Биће кворума за рад?

Проширени колегијум Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ данас би у Сарајеву требало да одржи сједницу ради постизања договора о наставку сједнице овог вијећаа, која је прекинута 6. јуна због блокаде зграде парламента.Како Срна незванично сазнаје у парламенту БиХ, нико од чланова Колегијума Представничког вијећа у проширеном сазиву није отказао присуство сједници, због чега се очекује да ће проширени колегијум имати кворум за рад.

Предсједавајући Представничког вијећа Денис Бећировић након ове сједнице проширеног колегијума, који чине предсједавајући и двојица замјеника предсједавајућег Вијећа, те предсједавајући клубова посланика, заказао је још једну сједницу Колегијума у проширеном сазиву.

На тој сједници предвиђено је разматрање информација о безбједности рада у институцијама БиХ које су достављене поводом протеста одржаних испред зграда институција БиХ од 5. до 7. јуна, те приједлог календара активности Представничког вијећа за наредна три мјесеца. Информације о овим дешавањима доставили су Дирекција за координацију полицијских тијела у БиХ, МУП Кантона у Сарајеву, те Савјет министара БиХ, а сједницу о демонстрацијама због којих су биле блокиране зграде институција БиХ одржао је и Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ. Сједница Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ прекинута је 6. јуна након што су демонстранти, који су тражили доношење закона о јединственом матичном броју, блокирали зграде институција у Сарајеву. Демонстранти су зграде, у којима се у то доба налазило око 1.500 људи, држали под блокадом 18 часова. Осим посланика, министара и запослених у Парламентарној скупштини и Савјету министра БиХ, блокирани су били бројни амбасадори у БиХ, те око 350 страних држављана учесника Годишње скупштине Европског фонда за југоисточну Европу и медијски извјештачи.

Коментари / 0

Оставите коментар